NOVA GLAZBENA IZDANJA

REMIKS IDENTITETA: Zvukovi istarskog bilja i elektromagnetskog strujanja

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Goran Farkaš, Marino Jurcan i Noel Šuran

Svrha ovog glazbenog projekta je omogućiti lokalnim umjetnicima uvjete za glazbenu produkciju, ali i uspostaviti dijalog između tradicijske i suvremene glazbe

Predstavljanje glazbenih izdanja Remiks identiteta 4 i 5 istoimenog projekta i radionice koju provodi udruga Metamedij održano je u buffetu Bunker u Pazinu. Marino Jurcan je istaknuo da je svrha ovog glazbenog projekta omogućiti lokalnim umjetnicima uvjete za glazbenu produkciju, ali i uspostaviti dijalog između tradicijske i suvremene glazbe.

- Četvrto izdanje ovog projekta bazirano je na repertoaru trieštinke, a kao materijal poslužile su nam snimke snimljene u studiju Metamedije u Puli. Na harmonici su bili Duško Angelini i Myriam De Bonte, a materijal su kasnije aranžirali polaznici radionice, kazao je Goran Farkaš, jedan od mentora na projektu, koji je vodio instrumentalni dio, dok su Nenad Kovačić i Marino Morosin bili zaduženi za ostalo. Dejan Damijanić je prisutnima opisao kako je nastala njegova pjesma "Old polk" u kojoj kombinira zvukove motorne pile i trieštinke. Polaznici radionice i autori na radionici Remiks identiteta 4 su bili: Ma Quis (Marko Kalčić), Morski (Marino Jurcan), Dejo Žminjski (Dejan Damijanić), hodoM (Nenad Kovačić), Vedran Grubić, WunschBaum Ansambl (Anamarija i Branko Škara), Pičke sa šanka (Edna Jurcan i Ana Orsag), Ang Maružin i Rinoma (Marino Morosin). Tema radionice Remiks identiteta 5 bila je "Tehnologija i priroda", a mentori su bili Noel Šuran i Tin Dožić.

- Koncepcija tog projekta je bila malo drugačija jer smo kao bazu imali instrumente rađene od sezonskog bilja, a koristili smo i mnoge predmete koji mogu proizvesti nama zanimljiv zvuk, kazao je Jurcan. Noel Šuran je kazao da su na radionicama eksperimentirali s različitim predmetima u službi glazbala.

- Na meniju smo imali zvukove istarskog bilja i elektromagnetskog strujanja. Za ove potonje smo tijekom radionice radili mikrofone koji imaju mogućnost snimiti te vibracije i prenijeti ih u zvuk. To zvuči jako eksperimentalno pa je mene u tom projektu zanimalo da li bih ja mogao sa svim tim zvukovima sklopiti jednu glazbenu kompoziciju koja bi ipak naginjala nekom pop žanru, kazao je Damir Tubak.

Autori pjesma i remikseva na Remiksu identiteta 5 su: Tubak Žminjski (Damir Tubak), Dejo Žminjski (Dejan Damijanić), Helga Goran, Dina Ivas i Morski (Marino Jurcan).


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom