Danas i sutra u dvorištu Rojca

RADIO ROJC LIVE SESSIONS Nastupaju nemanja, Seine, Katanec i Grobenski

| Autor: Mladen RADIĆ
nemanja (c) Alma Drnovac

nemanja (c) Alma Drnovac


Radio Rojc organizira "Radio Rojc Live Sessions" glazbenu manifestaciju koja će se večeras i sutra od 20 sati održati u dvorištu DC-a Rojc, te će se uživo prenositi u programu Radio Rojca.

Večeras publiku očekuje nastup pulsko-zagrebačkog benda nemanja i zagrebačkog benda Seine, a sutra će s bendom nastupiti Ivan Grobenski te Klinika Denisa Kataneca. nemanja je projekt iza kojeg stoji pulski glazbenik Luka Šipetić, aktivan u bendovima pastele, Para Lele i NLV, koji je snimio i objavio albume "Tarot Funk" i "Cosmic Disco". Uz njega bend čine Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević, Leo Beslać i Luka Šipetić, dok vizualni dio nadopunjuje Branimir Štivić (Die Zoone). nemanja se za kratko vrijeme probio do cijenjenih festivala u Hrvatskoj, a nastupili su i rame uz rame s bendovima poput Algiresa i Kikagaku Moyo.

Dva mjeseca nakon izlaska, pjesme s albuma "Cosmic Disco" nalazile su se na svjetskim glazbenim listama u Francuskoj i Njemačkoj, a objavljene su i u listopadskom izdanju najboljeg časopisa posvećenog svjetskoj glazbi – britanskom Songlinesu.

Seine je kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe, pridružuju mu se Dimitrij Petrović i Boško Mijušković te se Seine formira kao bend. Iste godine pobjeđuju na najvećem regionalnom natjecanju bendova Demofest u Banjoj Luci, odlaze na europsku turneju i snimaju debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića. Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski, a u rujnu izlazi prvi album "Sno Sna" za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Grobenski napušta grupu te Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip-hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Drugi album "22" izašao je u svibnju 2019. te naišao na odobravanje kritike i publike.

Klinika Denisa Kataneca zagrebački je sastav te najnoviji projekt kantautora čije su pjesme oduvijek emocionalno nabijene, intimne i introspektivne te nerijetko otkrivaju skrivene detalje ljudske psihe s kojima se i sami suočavamo. Glazbu Klinike opisuju kao mješavinu noisea, psihodeličnog avant-folka, shoegazea, popa i na trenutke eksperimentalne glazbe. Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk, Brane Norac, Vinko Vujec i Denis Katanec.

Za Ivana Grobenskog od 2017. vele da je odmetnik u kantautorskim vodama. Objavio je tri samostalna albuma; tri live albuma te jedan EP. Treći studijski album neo-tradicionalnih apokrifnih kajkavskih pjesama "Siromahi & Lazari" dočekan je odobravanjem kritike i publike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom