ONE POSSIBLE OPTION U ROCK BARU MIMOZA

PREMIJERA ALBUMA "NO KING": Riječka receptura kako bi rock danas trebao zvučati

| Autor: Tea TIDIĆ


Pjesma "No King" govori o izborima u životu, da li stavljamo ambicije u prvi plan, ili stavljamo druge ljude u prvi plan. I upravo po toj pjesmi je nazvan cijeli album te je izabrana za prvi singl. Planiramo napraviti još nekoliko spotova, te još trebamo odlučiti koja će pjesma biti sljedeća, kaže pjevač Deni Kasapović

Nakon četverogodišnje pauze riječki sastav One Possible Option vratio se koncertiranju – a premijerni nastup nakon pauze održali su ove subote u pulskom Rock baru Mimoza, gdje je publika prvi put uživo mogla čuti njihov novi album, nazvan "No King".

Bezrezervna podrška publike

Ovo je prvi put da One Possible Option izvode cijeli novi album uživo – i to svih 13 pjesama, a publika, iako im je ovo bilo premijerno slušanje novih skladbi, bezrezervno je podržala sastav i aplauzima i povicima pokazala da im se itekako sviđaju nove pjesme. Od starih pjesama izveli su samo dobro znani hit "Big Black Eyes", a nove pjesme donose prepoznatljiv autorski potpis benda, koji se žanrovski može svrstati u mješavinu alter i stoner rocka, uz dašak industriala te ponešto elektronike. Naime, OPO u novim pjesmama koriste semplove, koji njihovoj viziji rocka daju posebnu dimenziju. Ipak, nove pjesme skladateljski su zrelije i kompleksnije, no i dalje s onom zaraznom snagom, vrlo melodičnim i energičnim vokalnim dionicama, čvrstom ritam sekcijom i «masnim» gitarskim rifovima koji slušatelje ne ostavljaju ravnodušnim.

Osim novog albuma, bend je predstavio i novog gitarista – uz pjevača Denija Kasapovića, gitarista Zdravka Kasapovića ''Piggyja', basista Edvina Nađa i bubnjara Dejana Adamovića ''Devu'' – tu je i labinski kantautor s pulskom adresom Danijel Milosavljević "Ernest". Kao petorka, One Possible Option serviraju još moćniju zvučnu sliku, a najbolji dokaz tomu je upravo publika, koja je, iako nikad prije nisu čuli pjesme, upornim aplauzima i povicima dozvala bend na bis.

Odlučili "pojačati" sastav

Sudeći po reakciji publike ove subote u Mimozi, koncertno predstavljanje novog albuma "No King" je prošlo itekako dobro, a nas je zanimalo – kad bi album i u fizičkom obliku mogao ugledati svjetlo dana?

- Ne znamo kad će album biti objavljen, imamo nekoliko ponuda, no još uvijek važemo što ćemo napraviti. Vjerujemo u novi materijal, i želimo naći najbolji put za njega, nećemo žuriti. S albuma je objavljen singl i spot za "No King", kaže Deni Kasapović. Zanimljiv je naziv – zašto OPO govore da "nema kralja"?

- Pjesma govori o izborima u životu, da li stavljamo ambicije u prvi plan, ili stavljamo druge ljude u prvi plan. I upravo po toj pjesmi je nazvan cijeli album te je izabrana za prvi singl. Planiramo napraviti još nekoliko spotova, te još trebamo odlučiti koja će pjesma biti sljedeća, kaže Deni Kasapović, kojeg smo pitali kako to da je band, koji je niz godina djelovao kao četvorka, odlučio "pojačati" sastav.

- Suradnja je došla spontano i logično – dugo vremena se znamo, što se tiče glazbe dišemo u istim smjerovima i sve to gledamo na isti način i najbitnije je da čovjek voli ono što mi radimo, ušao je u to punim srcem, tako da se sve jednostavno poklopilo, kaže Deni, a Danijel Milosavljević "Ernest" dodaje: "Imamo sličnu viziju kako bi trebao rock zvučati danas".

S obzirom da je pulska publika izabrana za "testiranje" novog albuma, neizbježno je bilo pitanje – je li band zadovoljan reakcijom publike?

- Zadovoljni smo i mislimo da je Mimoza pravo mjesto za prvo koncertno predstavljanje albuma – tu smo kao doma, Istru obožavamo, to ozračje i ta sredina nam odgovaraju, slično je kao u Rijeci a ova intimna atmosfera kluba kao i ograničene tehničke mogućnosti su odlični za vidjeti kako album funkcionira, da vidimo kako se snalazimo malo van "komfort zone"… Naravno, trebat će nam još nekoliko dana da se slegnu dojmovi, ali zadovoljni smo, kaže Deni.

Nakon pulskog koncerta, OPO će novi album predstaviti na još nekoliko klupskih svirki, a u planu su i nastupi na većim festivalima.

- Četiri godine smo bili malo uspavani po pitanju svirki, ali radili smo puno na novom materijalu. Optimizam je prisutan, inače ne bi mogli ustrajati u svemu tome, kaže Deni.

Grupa One Possible Option djeluje od 2011. godine te su do sada objavili demo album "Hey you" (2012.), EP "My Name is Uncreature" (2013.), split album "From East to West and Back Again" (2013) te EP "1" (2014.).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter