Slavni kantautor nastupio u vinkuranskom kamenolomu

FOTO / STARA GARDA: Popularni talijanski pjevač UMBERTO TOZZI oduševio brojnu publiku

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Umberto Tozzi, poznati talijanski pjevač nastupio je u četvrtak navečer u vinkuranskom kamenolomu u sastavu Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane.

Pred brojnom je publikom izveo svoje najpoznatije hitove, u sjajnom raspoloženju, a to je bio i jedan od najočekivanijih koncerata u ovome prostoru. Njegov specifičan glas, sjajni tekstovi njegovih pjesama i sjajno raspoložena publika bili su dobitna kombinacija ove ljetne večeri.

U ekskluzivnom razgovoru za nas list prije početka koncerta Tozzi je naglasio da je posebno impresioniran veličanstvenim ambijentom kamenoloma te interesom publike.

- Drago mi je što smatrate da su moje pjesme po tekstu bile ispred svog vremena. Isto tako, drago mi je i da sam stvarao u plodnim sedamdesetim, osamdesetim i devedesetim te početkom novog tisućljeća, vrlo važnim vremenima za talijansku kanconu, kazao je Tozzi i dodao da je pratio uspjehe naše nogometne reprezentacije.

Tozzi je 1987. pobjednik poznatog talijanskog festivala Sanremo zajedno s Giannijem Morandijem i Enricom Ruggerijem sa "Si puo' dare di piu'".

Umberto Tozzi se smatra jednim od najvećih kantautora talijanske glazbene scene, a svoju je karijeru započeo sa svega šesnaest godina s torinskim rock bandom Off Sound. U dvadeset drugoj godini dobiva i svoje prvo priznanje kao kantautor za pjesmu "Un corpo un'anima".

Festival se održava uz podršku Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin, a organizatori su Medulinska rivijera i RTL music i brojni partneri. Pokrovitelji su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Istarske županije.. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of