SINGL S AKTUALNOG ALBUMA "NO KING"

POGLEDAJTE VIDEO / Inspirirani stvarnim događajem, One Possible Option u pjesmi "Breathe" progovorili o ovisnostima

| Autor: Tea TIDIĆ
One Possible Option - prizor iz spota "Breathe"

One Possible Option - prizor iz spota "Breathe"


Riječki alter rockeri One Possible Option itekako su dobro znano ime na domaćoj (i šire) alter sceni, a prošle godine su objavili album "No King" u izdanju Croatia Recordsa.

Nedavno je s albuma predstavljen novi singl, pjesma "Breathe" za koju su snimili i spot koji se može pogledati na YouTubeu. Tematika ove skladbe nosi snažnu poruku - iskreno i s puno emocija progovaraju o problemu ovisnosti, a pojašnjavaju i sam proces stvaranja pjesme.

"Inspiriran stvarnim događajem, kratkom scenom s jednog sada već davnog koncerta; prije samog izlaska na binu, Zdravko, koji je napisao tekst, vidio je jako mladu djevojku sa špricom kojoj je pozlilo, a u njegovim očima ona je bila još uvijek dijete, čisto i neiskvareno i ta slika mu nije izlazila iz glave pa ga je inspirirala za ovu pjesmu", kažu One Possible Option.

U tekstu se kroz razgovor dvaju strana, iz suosjećajnog stava i s razumijevanjem boli koja nekoga tjera u ovisnost, pokušava dati drugačiji kut gledanja. Niti glavnom akteru život nije bio lak, ali se za život isplati boriti i truditi. Oblikujući naš pogled na život vlastitu sreću stvaramo sami.

"Želja nam je bila da spot ne bude previše ozbiljan. Radi se o krađi/otmici, ostavit ćemo sam preobrat u spotu gledateljima, ali samu uzaludnost koja se vidi na kraju spota možemo povezati s uzaludnosti truda koji ovisnik mora uložiti samo da bi na pet minuta ponovno osjetio olakšanje pa onda ponovno. Htjeli smo malo netipičan kraj spota, malo humora na kraju krajeva najbolje pokazuje onu stranu života za koju se valja boriti. Naravno, bendu malo možda kroz ovu pandemiju nedostaje i publika pa smo se odlučili sami u spotu pobrinuti da imamo nekoga u publici", ističu članovi grupe One Possible Option.

Spot je sniman na terminalu luke Rijeka i na području općine Čavle, u režiji Filipa Gržinčića, nominiranog za ovogodišnji Porin.

"Filip je napravio odličan spot, a posebno hvala Ivici Španjiću na najupečatljivijem kombiju u kojem smo mogli izvesti pljačku", kažu dečki iz benda.

Glazbu za pjesmu "Breathe" napisali su Zdravko Kasapović, Deni Kasapović i Dejan Adamović, tekst Zdravko Kasapović te je preveo Deni Kasapović, aranžman su napravili Zdravko Kasapović, Deni Kasapović i Dejan Adamović dok je produkciju napravio Goran Kovač.

Valja istaknuti da su One Possible Option već nagrađeni za svoj glazbeni opus i izričaj - emisija Music Pub Hrvatskog radija proglasila ih je najboljom novom grupom za što im je uručena i nagrada. Ri Rock im je dodijelio dvije nagrade, jednu za izvođača godine i jednu za singl godine, dok ih je Sound Report proglasio vlasnicima najboljeg albuma 2020. godine. Završili su na godišnjim listama najboljih albuma i Slobodne Dalmacije, Novog lista, Nacionala, portala Ravno do dna i Glasa Slavonije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter