MAŠTOVITI VIDEO URADAK

POGLEDAJTE VIDEO / "EXTREMITETI" POREČKO-PULSKOG TACOORA: Objavljen treći singl, a na vidiku je i debitantski album

| Autor: Tea TIDIĆ


Nakon singlova "Ruke gore" i "Gimisom love", porečko-pulski sastav Tacoor objavio je spot za pjesmu "Extremiteti". Maštoviti video uradak, obogaćen stop animacijama i 360 snimkama, govori o podjelama koje trenutno opterećuju naše društvo.

"Polarizacija je sve dublja, i strah me kako će to sve završiti. Još je dobro dok su argumenti i protuargumenti verbalni. Mi u pjesmi idemo korak dalje i pokušavamo predvidjeti daljnji tijek događaja, koristeći ironične prognoze o obračunu vrhovima naših ekstremiteta kao porazu argumenata", kaže Mladen Đaković, autor teksta.

Zanimljivo je da je ova pjesma nastala još prije tri godine.

"Mislili smo je iskoristiti za drugi album, ali kad smo je nedavno preslušali, zaključili smo da je baš sad pravo vrijeme za nju. Stop animaciju su radili Patrik Sirotić i Millie Bobanović, a 360 snimke Diego Martinčić, dok su kameru i obradu slike odradili Red Design Films iz Medulina", kaže Đaković.

S obzirom da članovi Tacoora trenutno sviraju gaže, snimanje albuma je privremeno obustavljeno, ali, kako saznajemo, kroz mjesec dana band planira nastaviti gdje su stali i da će album biti gotov do kraja godine.

"Većina materijala je snimljena, ostali su samo još neki vokali, brass sekcija i miks", kaže Đaković.

Iako su imali spremnih desetak pjesama s prvih demo snimaka, na prvom albumu Tacoora gotovo sve pjesme u nove, a sve u interesantnom i šarolikom žanrovskom koktelu gdje dominiraju funk i hip hop s elementima elektronike, trapa i popa.

"Jednostavno, svijet se toliko promijenio u zadnje dvije godine da nam nije imalo smisla snimati stare pjesme a da se ne dotaknemo situacije u kojoj smo se našli.

Sa snimanja spota Tacoora za pjesmu "Extremiteti"

I dalje su teme naših pjesama svakodnevne, obogaćene crnim humorom, ali smo se dotakli i tema koje nas sada muče, ali i one su ukomponirane u svakodnevne zgode.

Gotovo svakodnevno su nam dolazile ideje za nove pjesme, pa smo se uvijek hvatali njih, a stare pjesme spremali pod tepih.

Sa snimanja spota Tacoora za pjesmu "Extremiteti"

To je u redu, jer i stare uvijek možemo snimiti, a nakon snimanja ovog, možemo odmah početi snimati drugi album jer se materijala toliko nakupilo, pa sad imamo slatke brige što će ići na prvi, a što na drugi album.

U svakom slučaju do izlaska albuma svakako namjeravamo objaviti još dva singla i spotove za njih, a sa snimanjem spotova s albuma želimo nastaviti i dalje, kad album bude objavljen", kaže Đaković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum