NOVI SINGL GRUPE IZ POREČA

POGLEDAJTE VIDEO / POREČKI TACOOR U TARANTINOVOJ MANIRI: "Čezneš da me zezneš" kao hommage poetici krimi filmova sedamdesetih

Spot za ovu pjesmu sam snimao deset mjeseci i neke sam scene ponavljao, ali isplatilo se jer spot doista odražava kreativni audiovizualni potencijal Tacoora. Ne igramo se samo s glazbenim, nego i s filmskim žanrovima, što me veseli kao audio vizualnog umjetnika, kaže Mladen Đaković, idejni začetnik i frontman Tacoora te autor tekstova

| Autor: Tea TIDIĆ
Kadar iz spota "Čezneš da me zezneš"

Kadar iz spota "Čezneš da me zezneš"


Porečki sastav Tacoor polako i sigurno kroči prema svom debitantskom albumu - a najnoviji korak u tom smjeru jest njihov novi singl i spot za pjesmu "Čezneš da me zezneš", kojim predstavljaju već prepoznatljiv autorski potpis - kako u glazbenom području tako i u vizualnoj domeni - predstavljen u prijašnjim singlovima "Gimisom Love", "Ruke gore" i "Extremiteti".

"Čezneš da me zezneš" je četvrti službeni singl ove porečke grupe, a popraćen je video spotom koji odaje svojevrsni hommage Tarantinovim filmovima i poetici krimi filmova sedamdesetih.

Duhoviti spot prati priču dvojice prijatelja koji se različito odnose prema materijalnim stvarima, pa je to uzrok njihovog dugogodišnjeg prikrivenog konflikta.

U spotu se pored redatelja Mladena Đakovića pojavljuje poznati iluzionst i performer, kazališni glumac Dario Filipović, koji je odigrao ulogu nemarnog prijatelja.

"Svatko od nas ima nekog takvog prijatelja, a ja sam čak više baš taj tip, ali sam se u ovoj pjesmi stavio u poziciju ovog pedantnog, koji šuti, trpi i izjeda se, jer ga ovaj svojim bezobzirnim stavom, tjera da se tako postavi.

Pjesma je kombinacija funka, rocka, rapa, duba i elektronike, i baš smo zadovoljni kako je ispala. Davorin Poropat je napravio odličan posao s produkcijom, a band se samo naslonio na duhoviti tekstualni zaplet igrajući se žanrovima bez predrasuda. Na tom tragu je i naš album koji još snimamo, a iznimno smo produktivni u stvaranju novih pjesama, pa se to malo odužilo, ali što da radimo kad nas ide.

Spot za ovu pjesmu sam snimao deset mjeseci i neke sam scene ponavljao, ali isplatilo se jer spot doista odražava kreativni audiovizualni potencijal Tacoora. Ne igramo se samo s glazbenim, nego i filmskim žanrovima, što me veseli kao audio vizualnog umjetnika, kaže Mladen Đaković, inače i idejni začetnik i frontman Tacoora kao i autor tekstova.

Sastav Tacoor nastao je na ostacima banda Shoopak Tacoor, koji je svirao 2012., a s novim članovima i promijenjenim glazbenim stilom, ženskim vokalima i brassevima band predstavlja eksplozivno energičnu mješavinu hip-hopa, funka, crossovera i rocka, a tekstovi su socijalno angažirani, s obiljem humora, sarkazma i autoironije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini