#OdSobeDoSobe

PJEVAČ AMIR KAZIĆ LEO IZ DOMA U BRTONIGLI PREDSTAVLJA SVOJA TRI HITA. "Jedino što sam mogao učiniti bilo je da se javim svojoj publici i pošaljem neku novu pjesmu, DA IM NEŠTO ODSVIRAM I OTPJEVAM"

| Autor: Mladen RADIĆ
Amir Kazić Leo

Leo dane provodi u Brtonigli, gdje je sa suprugom više od mjesec dana, i pridržava se svih pravila stožera, a supruga mu, kaže, daje posla. Tu je kao moralnu podršku svojoj publici snimio i tri hita "Prokleta ljubav", "Ti me ostavljaš" i "Reci nešto al' ne šuti više" *Nažalost, tijekom pandemije koronavirusa izgubio je trojicu prijatelja

Pjevač Amir Kazić Leo uključio se u projekt #odsobedosobe te na YouTube kanalu Unisona i webu Večernjeg lista predstavlja tri svoja hita. Pjesme "Prokleta ljubav", "Ti me ostavljaš" i "Reci nešto al' ne šuti više", Leo pjeva uz gitaru, a sve je snimljeno u Istri. Naime, Leo dane provodi u Brtonigli, gdje je sa suprugom više od mjesec dana i pridržava se svih pravila stožera, a supruga mu, kaže, daje posla.

Leo podsjeća da su Umag i Brtonigla bili epicentar zaraze koronavirusa u Istri, i upućuje pohvalu ljudima u Brtonigli koji se pridržavaju propisa i uputa.

- Imam sreću pa imam dvorište, puno sam vremena provodio vani jer Brtonigla nije velika pa se može prošetati bez socijalnog kontakta, a oko mene su vinogradi. U startu se činilo da će brzo proći, međutim, to je dosta dugo trajalo, a kao što se čovjek navikne na sve, tako sam se i ja navikao. Jedino što sam ovdje mogao učiniti bilo je da se javim svojoj publici i pošaljem neku novu pjesmu, da im nešto odsviram i otpjevam. Ja i Severina obradili smo moj stari hit "Kreni", koji je naišao na odličan prijem publike, pa sam tako postao i dio ove akcije #OdSobeDoSobe. Na isti način obradio sam zajedno s Hankom Paldum jednu staru sevdalinku. Tako pokušavamo dignuti moral našim ljudima i našoj publici da znaju da nisu sami, da smo mi uz njih, a s druge strane želimo im poručiti da i mi patimo zajedno s njima, kaže Amir Kazić Leo.

Ipak, situacija, pogotovo u Istri, ide nabolje. Pitamo ga ima li on neke planove kada sve ovo prođe?

- Mislim da danas nitko ništa ne može planirati jer ne znamo što će biti. Koliko znam, svi moji koncerti koji su do sada bilo dogovoreni su odgođeni, tako da sumnjam da će biti koncerata do kraja godine. Daj bože da bude. Predlažu nove mjere, koncerte na otvorenom, kao i drive-in koncerte u stilu ljetnih kina koje ljudi prate iz automobila, ali to je teško izvedivo. Jednostavno, ne znam što napraviti, što planirati. Spremam novu pjesmu i to ću valjda uskoro završiti pa ćemo vidjeti kako ćemo je plasirati s obzirom da ništa više nije kao što je bilo prije, tako da čekamo rasplet situacije. Daj bože da se otvori, da možemo raditi svoj posao kako znamo i umijemo, da možemo pjevati, koncertirati i nastupati, nada se Leo koji zbog cijele ove situacije apelira na hrvatske radio i televizijske postaje da što više puštaju domaću glazbu.

Amir Kazić Leo, nažalost tijekom pandemije izgubio je prijatelje. Njegov prijatelj prvi je preminuli od koronavirusa u Hrvatskoj Nino Kernjus, vlasnik konobe Astarea u Brtonigli, a od opake bolesti preminuo je i glazbenik Željko Lapec, s kojim je Leo 26 godina prijateljevao i stalno bio u kontaktu.

"Kada sam ga nazvao jako je teško govorio i rekao mi da su to užasno teški bolovi, da izgleda kao da je pojeo dvije kile slomljenog stakla, tako ga to probada u plućima", kaže Leo o zadnjem razgovoru s Željkom Lapecom. Jučer ujutro dobio je vijest da je preminuo još jedan njegov prijatelj i to poznati makedonski skladatelj i pjevač Dragan Vučić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of