ESTRADNJACI VOLE ISTRU

"Panonski mornar" kupio vilu kod Brtonigle: ZAVRŠNI RADOVI NA RASKOŠNOJ VILI ĐORĐA BALAŠEVIĆA U VRHU MARCARI

| Autor: Luka JELAVIĆ


Investitor je svakom vlasniku dozvolio da vilu uredi po svom ukusu, a Balaševićeva se ističe po velikoj prostoriji na gornjoj etaži. Vile u naselju Vrh Marcari, pa tako i Balaševićeva, zaista su u lijepom prirodnom okruženju, Brtonigla je kao na dlanu, okolo su vinogradi i zelenilo, uz vile vodi cesta i pješačka staza za rekreaciju

Jednu od osam vila u naselju Vrh Marcari, između Brtonigle i Grobica, prema nekim izvorima, kupio je poznati vojvođanski kantautor Đorđe Balašević. Iako i sve druge vile, koje na toj lokaciji gradi i prodaje privatni investitor, imaju svoje vlasnike, ona koju je kupio Đorđe Balašević svakako privlači pažnju javnosti.

Moderna kuća za odmor

Vile u tom kompleksu još nisu završene, očekuje se da bi mogle biti useljive ovoga ljeta, radnici trenutno uređuju okoliš, grade se pristupne ceste i popločavaju staze, a iako nije bilo dozvoljeno ulaziti unutar vila, vidljivo je da ima još i unutarnjih radova. Investitor je svakom vlasniku dozvolio da uredi po svom ukusu, pa su preinake moguće. Inače, sve vile su gotovo identične, dok se Balaševićeva ističe po velikoj prostoriji na gornjoj etaži. Svakako da je ispred svake bazen solidnih dimenzija, to je već normalna standardna oprema takvih kuća za odmor. Vile su veličine oko 200 kvadratnih metara, bit će opremljene svim vanjskim sadržajima, sa stablom stare masline na ne baš velikoj zelenoj površini, ali i svom modernom tehnologijom, svim što je potrebno da se može živjeti i uživati, a more je na udaljenosti od nekoliko kilometara.

Vile u naselju Vrh Marcari, pa tako i Balaševićeva, zaista su u lijepom prirodnom okruženju, Brtonigla je kao na dlanu, okolo su vinogradi i zelenilo, uz vile vodi cesta i pješačka staza za rekreaciju. Do naselja s vilama vodi nedavno obnovljena asfaltna cesta u čijoj je obnovi sudjelovao investitor ovih lijepih zdanja, a nastavak ceste do prvog naselja Grobice asfaltiran je iz proračuna Općine Brtonigla. Inače, taj dio područja Brtonigla je predviđen za turističke namjene, odnosno gradnju takvog naselja.

Silenzio stampa

Predstavnici tvrtke koja vodi poslove na gradnji vila, nisu željeli ni potvrditi niti demantirati da je jednu od vila upravo kupio Balašević, nisu, kažu, ovlašteni davati nikakve informacije o veličini, sadržaju i drugim detaljima o objektima, a najmanje o vlasnicima, odnosno investitorima, osim da je u medijima objavljeno dosta netočnosti oko vila i vlasnika. Iako nismo uspjeli doznati točnu cijenu za takve vile, jeftine sigurno nisu, a poznavatelji stanja na tržištu nekretnina govore da bi mogle koštati i do 400 tisuća eura. Prema neslužbenim informacijama uz Balaševića su vlasnici Nijemci i još neki stranci.

Đorđe Balašević jučer nije bio dostupan za komentare o gradnji vile u Istri.  

Inače, u Istri je niz poznatih osoba koji provode veći ili manji dio godine, najčešće odmarajući se od svakodnevnih radnih obaveza. Svakako najviše ih je iz Zagreba, poput saborske zastupnice Vesne Pusić, glumca Rade Šerbedžije, poznatih TV osoba Želja Pervana i Tarika Filipovića, redatelja Rajka Grlića, a jedan od prvih stranaca koji je sagradio raskošnu vilu u blizini Oprtlja bio je automobilistički as Ralf Schumacher, brat poznatijeg Michaela. I mnogi drugi, manje ili više poznati, odabrali su istarski krajolik za slobodne trenutke, dok neki i veći dio godine provode u Istri. Koliko će u novoj vili od ljeta boraviti Đorđe Balašević, tek će se vidjeti, ali dolazak legendarnog "panonskog mornara" - čiji su koncerti u Istri uvijek omiljeni i za pamćenje - sigurno će pridonijeti popularizaciji cijele Istre kao destinacije pogodne za odmor.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum