VEČERAS

Otvorenje grožnjanskog festivala Jazz is Back! koncertom BP Evening

| Autor: Tea TIDIĆ
Boško Petrović na jednom od koncerata u Grožnjanu (Snimio Milivoj Mijošek)

Boško Petrović na jednom od koncerata u Grožnjanu (Snimio Milivoj Mijošek)


Festival Jazz is Back! BP, najdugovječniji i najduži hrvatski jazz festival, od 14. srpnja u Grožnjanu ugostit će vrhunske svjetske jazz glazbenike, domaće glazbene zvijezde i mlade talente koji dolaze u istarski grad umjetnika brusiti svoje talente.

Svaku večer s početkom od 21 sat na terasi Belvedere mnogobrojna publika imat će priliku uživati u nastupima Grammy dobitnika: Garya Smulyana, Luisa Bonille, Alexa Sipiagina, John Rileya, Dicka Oattsa… , kao i svjetski poznatim jazz zvijezdama poput Jima Rotondia, Jona Boutelliera, Andrea Pozze, Aldoa Zuninoa i dr. Naravno, Festival se ne može održati bez stalnog postava mentora Grožnjan All stars u sastavu, između ostalih, Elvisa Penave, Lee Lovrenčić, Joea Kapolovitza, Gorana Rukavine, Marka Lazarića Karlheinz Miklina, Famoaudou don Moyea i drugih već spomenutih mentora. U programu festivala nastupit će i Amira Medunjanin i Ante Gelo, Borna Šercar i Ladarice te Zdenka Kovačiček i Green House Band.

Festival će se 14. srpnja otvoriti posvetom Bošku Petroviću, jednom od pokretača festivala, i to koncertom BP Evening kada će nastupiti Primož Grašić, Mario Mavrin, Vid   Jamnik, Blaž Jurjevčić i Tijan Grašić.

Nastavit će se 15. srpnja s koncertom Ethno Croatia kada će mladi glazbenici prezentirati svoje usvojene vještine, a gdje u Grožnjanu uz glazbu uče i o jednakosti, toleranciji i demokraciji. Subota, 16. srpnja rezervirana je za Grožnjan All Stars (Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Elvis Penava, John Riley, Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz, Goran Rukavina), mentore Ljetne jazz škole.

U nedjelju, 17. srpnja nastupit će Zvjezdan Ružić, skladatelj i pijanist, peterostruki dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin. Ulaz na koncerte je slobodan, a isti se mogu pratiti i live streamingom putem YouTube kanala Općine Grožnjan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater