Piano Concerto No. 2 (Rachmaninov)

NOVI SPOT STJEPANA HAUSERA Čarobna glazba uronjena u ljepote Brijuna

| Autor: Mladen RADIĆ

Neumorni Stjepan Hauser uz podršku jednako neumorne ekipe iz Medvid produkcije opet je aktivan na YouTubeu i društvenim mrežama gdje je objavljen novi spot koji prati Hauserov solo album "Classic", a to je "Piano Concerto No. 2 (Rachmaninov)".

Okružen mirnoćom zelenila brijunskog otočja i mreškanjem mora, ovaj svjetski poznati pulski čelist opet je pokazao koliko klasika može biti prijemčiva u suvremenom glazbenom okruženju. Uronjen u prirodu, tijekom jednog dana koji završava zalaskom sunca i kasnim sutonom pjesma i spot djeluju povezano, kao da pričaju priču o prolaznosti, o početku i kraju. Glazba i pokretne slike, kolikogod da se to čini pomalo kontradiktorno, istovremeno djeluju tugaljivo i opuštajuće, poput svojevrsnog pomirenja sa samim sobom i sa životnom situacijom. Svatko tko pogleda spot steći će svoje impresije, no stoji da je spot efektan u svojoj jednostavnosti, kao što su i inače spotovi koje za Hausera radi Medvid produkcija.

Podsjetimo samo da je studijska verzija snimljena s Londonskim simfonijskim orkestrom, dok se Hauser u spotu pojavljuje sam. U međuvremenu i dva projekta koje je Hauser realizirao proteklih mjeseci za vrijeme korona krize, su vrlo gledana na YouTubeu. Njegov 25-minutni koncert u pulskoj Areni gdje je krajem travnja nastupio potpuno sam ima oko dva milijuna pregleda, a sličan koncert koji je održao u prekrasnom ambijentu nacionalnog parka Krka sredinom lipnja već je sakupio više od milijun pregleda, a i jedan i drugi video prate brojni oduševljeni komentari obožavatelja i obožavateljica iz cijelog svijeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater