DAN GRADA LABINA

Night Express, SARS, Dogma, domaći zabavljači i vinari za kraj

| Autor: Branko BIOČIĆ
ilustracija

Nakon svečane sjednice labinskog gradskog vijeća u povodu Dana grada koji su trajali cijeli tjedan navečer je na starogradskom trgu održana tradicionalna pučka fešta koju su u velikom broju pohodili žitelji s cijele Labinštine, iseljenici koji trenutačno borave u rodnom kraju, ali i turisti. Svi su dobro napunili starogradski trg i okolne ulice gdje se nudilo pregršt sadržaja, druženja i dobre zabave.

- Mislim da se ljudi dobro zabavljaju na sve četiri pozicije koje smo im ponudili, manje šeću, a više se zadržavaju što znači da im je svugdje lijepo i da je program pun pogodak, rekao nam je Borjan Batagelj, pročelnik Upravnog odjela za kulturu Grada Labina koji je bio jedan od organizatora fešta na koju je stigao s obitelji.

Nakon nastupa gradskog orkestra i lokalnih pjevača na glavnom trgu publiku je zagrijavao i rasplesao pulski The Night expres. Zvijezda večeri bila je popularna Beogradska grupa S.A.R.S., koja je čest gost u Istri, samo 2014. Imala je 27 koncerata u Hrvatskoj. S.A.R.S. je izveo svoje hitove među kojima su najpoznatiji Lutka, Buđav lebac i ostale s kojima je raspjevao svoje obožavatelje koji su se natiskali uz ogradu ispred bine. Kod Špine je pred nažalost malobrojnim posjetiteljima svirala kvalitetna pulska Dogma. Ispred restorana Kvarner također je bilo veselo, svirao je labinski duo Zlatko i Šime, a uz njih ovdje su najbolje išli čevapčići i pivo. Na trgu ispred Čirkola mogla su se kušati vrhunska labinskih vinara.

Valter Licul, predsjednik Udruge labinskih vinogradara i vinara "Trs" koja je organizirala ovaj vinski event zadovoljno je rekao: - Nas osam vinara s Labinštine iz udruge vinogradara i vinara "Trs" ovdje je donijelo 40 vrsta raznih kvalitetnih i nagrađivanih vina pa uz kupljenu čašu svako može kušati vina po svom izboru. Piju domaći, ali i tuisti, rekao je Licul.

Ovdje se za zvučnu kulisu pobrinuo vrhunski duo Mauro i Irena Giorgi koji se izvodili obrade raznih hitova. Za to vrijeme grupa S.A.R.S. prašila je na glavnoj pozornici ispred prepunog trga.. Labinjani su još jednom sretni i zadovoljni uz glazbu, gastronomsku ponudu i druženje do duboko u noć proslavili Dan svoga grada.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini