KONCERTI UŽIVO MOGU SE ZABRANITI, ALI...

NAŠ NAJDUGOVJEČNIJI JAZZ FESTIVAL "JAZZ IS BACK BP": Večeras počinje jazz festival u Grožnjanu, ali samo uz online prijenose koncerata

| Autor: Zoran ANGELESKI
Jazz is Back, ali samo preko interneta - Elvis Stanić Group (Vladimir MARIN)

Jazz is Back, ali samo preko interneta - Elvis Stanić Group (Vladimir MARIN)


Od vitalnog je značaja da se izvedbena umjetnost i dalje njeguje i potiče. Mladima moramo osigurati kontinuitet u umjetničkoj edukaciji i tematskim edukativnim kampovima kao što je Grožnjan, ističe tajnica Hrvatske glazbene mladeži Dubravka Dujmović Kušan

Nastupom sastava Ethno Croatia, no samo uz online prijenos za zainteresiranu jazz publiku, danas u Grožnjanu počinje najdugovječniji hrvatski jazz festival - Jazz is Back BP. Naime, pogoršanjem korona-krize i pooštravanjem epidemioloških mjera, festival će ugostiti jazz glazbenike, no umjesto uživo, svake večeri od 14. do 27. srpnja u grožnjanskoj dvorani Kaštel, održat će online streaming koncerte.

Novi model

Ovaj je jazz festival tako silom prilika morao promijeniti model funkcioniranja ne bi li se prilagodio novonastaloj situaciji uzrokovanoj korona epidemijom, a da njihova vjerna publika ne ostane uskraćena.

- Koncerti uživo mogu se zabraniti, ali glazba neće. Ono što je od vitalnog značaja je da se izvedbena umjetnost i dalje njeguje i potiče. Mladima moramo osigurati kontinuitet u umjetničkoj edukaciji i tematskim edukativnim kampovima kao što je Grožnjan, poručila je tajnica Hrvatske glazbene mladeži Dubravka Dujmović Kušan, naglasivši da je za opstanak ljudi u društvu važno kreativno izražavanje - sviranje, pjevanje ples i gluma. Posebno je zahvalila bivšem i sadašnjem načelniku Grožnjana, kao i Bošku Petroviću, začetniku grožnjanskog rasadnika mladih glazbenih talenata.

Link za online koncerte bit će dostupan putem Facebook stranica Općine Grožnjan, Jazz is Back BP i Hrvatske glazbene mladeži, organizatora i suorganizatora festivala.

Već sutra nastupa Big Band Pula & Branko Sterpin, a preksutra salsa band FiloSofia.

Ljetna jazz škola

Kao i svake godine grožnjanski Festival ne bi bio moguć bez održavanja Ljetne jazz škola Hrvatske glazbene mladeži, koja je za ovu sezonu dobila malo drugačije obrise kako bi se osigurala kvalitetna zdravstvena zaštita svih polaznika.

Jazz škola se i inače održava u manjim skupinama kako bi svaki sudionik dobio maksimalnu podršku glazbenika odnosno mentora. Ovogodišnji mentori su Luis Bonilla iz SAD-a, Lela i Joe Kaplowitz, Famoudou Don Moyem, Karlheinz Miklin Jr., te Elvis Stanić i Goran Rukavina iz Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater