NAJNOVIJEKONCERT U DVORIŠTU ROJCA

"LJETO U DNEVNOM": Večeras Lovely Quinces, Nola i NLV uz slobodan ulaz

| Autor: Zoran ANGELESKI
Lovely Quinces

Uz slobodan ulaz, večeras će dvorištu Rojca od 21 sat, uz pulske sastave Nola i NLV, po prvi put u Puli nastupiti splitska kantuatorica Lovely Quinces / Dunja Ercegović. Bit će to jedan od njenih posljednjih akustičnih set nastupa.

Dunja Ercegović prvu pjesmu objavljuje krajem 2012. pod imenom Lovely Quinces. Demo pjesma "Wrong House" ubrzo postaje veliki underground hit te izbacuje Dunju na sam vrh tada nove i svježe domaće kantautorske scene.

Prvi EP "No room for us" objavljen u rujnu 2013. završava na velikoj većini regionalnih top lista kao najbolje izdanje godine. Slijedi nekoliko USA i EU turneja, te support pozicije na koncertima izvođača kao što su Tame Impala, Morcheeba, The Kills, Robert Plant i Kurt Vile & The Violators.

Dunja se kao članica pridružuje i Giant Sand Big Bandu na velikoj europskoj turneji 2015., u sklopu koje nastupa i na Primavera festivalu u Barceloni. Svoje drugo i posljednje studijsko izdanje, EP "Meet me in Moscow", objavljuje u svibnju 2015.

U posljednjoj fazi svog stvaralaštva kao Lovely Quinces, Dunja je izbacila van niz sjajnih električnih singlova, koje je predstavila na Šalati s bandom kao predgrupa grupi Skunk Anansie prije 20-ak dana. U akustičnoj varijanti Dunja sve rjeđe nastupa te lagano završava tu fazu svoje karijere.

S drugog kata u dvorište Rojca spuštaju se večeras Gabi i Marijan kao duo Nola, kao vokal i akustična gitara, baš kao na početku karijere prije 26 godina, a nakon hvaljenog prošlogodišnjeg koncerta, pulska trojka NLV pridružuje se Noli i Dunji Ercegović na akustičnoj svirci u dvorištu Rojca.

NLV dolazi će ovom prilikom nastupiti u originalnoj postavi - Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Organizator koncerta je Savez udruga Rojca.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam