FESTIVAL U BALAMA

LAST MINUTE OPEN JAZZ: Večeras sviraju Leon Brenko Quartet i Joinmakers, a sutra Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet

Večeras će na Trgu Tomaso Bembo u Balama svirati poznata istarska imena koje predvodi pulski klavirist Leon Brenko u svom kvartetu. Nakon njih publici će se predstaviti i Joinmakers group iz Poljske

| Autor: Mladen RADIĆ
Joinmakers group / Leon Brenko

Joinmakers group / Leon Brenko


Akademija svega nastavlja s 16. Last Minute Open Jazz Festivalom u Balama večeras i sutra u 21 sat. Večeras će na glavnom trgu u ovom gradiću svirati poznata istarska imena koje predvodi pulski klavirist Leon Brenko u svom kvartetu. Iste večeri publici će se predstaviti i Joinmakers group iz Poljske.

Strast za stvaranjem

"Ujedinila nas je strast za stvaranjem i izražavanjem onoga što je skriveno duboko u nama. Kroz zvukove i emocije dopiremo do svakoga tko je tome otvoren...", poručuju Poljaci. Ideja o stvaranju benda rodila se 2010. godine. Inspiracija je bila tražiti svoj glazbeni izričaj i interpretaciju na zadanu temu. Nakon nekoliko godina pauze uzrokovane raznim glazbenim aktivnostima članova benda i pripreme autorskog materijala, Joinmakers se vraćaju na glazbenu scenu 2015. godine s vlastitim albumom pod nazivom "Soldiers Of Love" koji je stilski raznolik pa će sigurno svatko pronaći nešto za sebe.

Sutra na istom mjestu u isto vrijeme nastupaju Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet iz Austrije. Michaela Rabitsch vrhunska je jazz trubačica i pjevačica, a gitarist Robert Pawlik je njen partner. Njihove melodije korijene s jedne strane imaju u melodičnim stilovima jazz tradicije, poput hardbopa, swinga, modern jazza, New Orleans second linea i bluesa, a, s druge strane, čine fuzije s elementima indijske, afričke, latinoameričke ili balkanske glazbe. Njihove pjesme inspirirane su brojnim turnejama po Europi, Aziji, Americi i Africi, s više od 1500 koncerata u 50 zemalja.

Jazz kao stil života

Podsjetimo, prvi dio 16. Last Minute Open Jazz Festivala održan je u Balama na Trgu Tomaso Bembo 22. i 23. srpnja. Tada su nastupili Szilard Banai & Friends iz Mađarske, te Bosque Sound Community iz Srbije.

Last Minute Open Jazz Festival od prvog dana promovira jazz glazbu i kulturu raznolikosti bez granica, a organizatori i brojni prijatelji festivala njeguju jazz kao stil života, način učenja, komunikacije, zen turizma. Sve to ponovo je dobitna formula za pravu oazu svih željnih doživljaja za sva osjetila i neponovljivo iskustvo za pamćenje. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum