SVI KONCERTI POČINJU U 20 SATI

GOSTOVANJA ODLIČNIH REGIONALNIH BENDOVA U KLUBU KOTAČ: Nastupaju Auf Wiedersehen, Šumski i Fruit of the Loop

Cijena ulaznice za sve koncerte je 40 kuna, dok za mlađe od 25 godina iznosi 25 kuna

| Autor: Tea TIDIĆ
Fruit of the Loop - Vesna Pisarović

Fruit of the Loop - Vesna Pisarović


U pulskom klubu Kotač održat će se nekoliko koncertnih gostovanja odličnih regionalnih bendova u ovom i sljedećem tjednu - to su nastup grupa Auf Wiedersehen u petak, 23. rujna; u subotu, 24. rujna koncert će održati Šumski, a u utorak, 27. rujna, nastupa Fruit of the Loop. Sva tri koncerta počinju u 20 sati.

Auf Wiedersehen, koji nastupaju u petak, vraćaju se u Kotač nakon četiri godine od prvog odličnog gostovanja. Ovaj beogradski bend nastao je 2010. godine, a njihov izričaj utemeljen je na garažnom zvuku i obogaćen elektronskim utjecajem koji glazbi daje plesni karakter, zadržavajući jak utjecaj gitarskog rifa.

Foto

Zvuk Auf Wiedersehena se može definirati kao garažni disko ili electro disco punk ili, kako ga oni sami vole zvati, kul rok da pop. Prvi album "Auf Wiedersehen" izdaju 2016. godine, dok je drugi album "Hej bejbe", kojeg će i predstaviti pulskoj publici, objavljen 2021. godine. Bend će publiku rasplesati svojom glazbenom selekcijom prije i nakon koncerta.

Subotnja koncertna večer u Kotaču predstavlja grupu Šumski, koju su 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga. Status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova - od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili šest albuma - "Lov na vile", "Safari", "Baba spava", "Ronioci" te "Ostrvo ledenog kita" iz 2018., čija je krilatica "Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!".

Foto

Najnoviji album "Kolobari", nakon uspješno završene crowdfunding kampanje, ugledao je svjetlo dana proteklog petka. Novi uzlet benda obilježile su svirke po važnijim festivalima u regiji - Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije pretposljednjeg albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine.

Prošle godine su obilježili čak 30 godina djelovanja, a snimili su i muziku za dječji animirani film. Vraćaju se nakon tri godine od zadnjeg koncerta u Kotaču, a publika će imati prilike svjedočiti koncertnoj premijeri najnovijeg albuma. Prije i nakon koncerta publiku će svojom glazbenom selekcijom zabavljati Igor Dražić.

Sljedećeg tjedna, u utorak, 27. rujna, prvi put će se koncertno pulskoj publici predstaviti Fruit of the Loop.

Foto

Fruit of the Loop - Tomaž Grom

To je međunarodni projekt pjevačice Vesne Pisarović, trubača Axela Dörnera te kontrabasista Tomaža Groma koji svojim instrumentima istražuju timbar i zvuk, no intimno ispreplitanje ovog trojca u njihovom međusobnom dijalogu otvara jedan čitav kozmos sudara, privlačenja i odbijanja, interpunkcija i ponavljanja kao i razlika, tako da slojevi melodijskog - kako folklornog tako i klasičnog - bivaju razastrti eksperimentima s fraziranjem i jezikom, tonalitetom i šumom, ritmovima i pulsacijama, sve do zavidne municije "naprednih instrumentalnih tehnika".

Foto

Fruit of the Loop - Alex Dörner

Cijena ulaznice za sve koncerte je 40 kuna, dok za mlađe od 25 godina iznosi 25 kuna. Aktivnosti kluba Kotač sufinancirane su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter