KLUB KOTAČ

Marko Grbac Knapić kao Too Faar predstavio album "Pongal"

| Autor: Mladen RADIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Pulski glazbenik Marko Grbac Knapić preksinoć je u Klubu Kotač u Rojcu predstavio svoj album "Pongal" nastao u sklopu projekta Too Faar i objavljen na vinilu zaslugom Geenger Records uz podršku Udruge građana Armazonex i potporu grada Pule. Na samom albumu gostuju prijatelji i kolege glazbenici Master Margherita, Marco Quarantotto, Saša Zorkić i Pavan Rangachar. Dizajn i artwork ploče potpisuje Alexander Pieri.

Album je izbor kompozicija nastalih na jam sessionima u studiju Armazonex u razdoblju od pet godina, a stilski se svrstavaju u žanr elektronske glazbe nazvan chill-electro-organic. Grbac Knapić je tako preksinoć predstavio svih šest pjesama s albuma uz još dvije koje su mu konceptualno odgovarale za ovakav nastup.

Kako objašnjava autor, u Too Faar projektu spajaju se elektronska i odsvirana instrumentalna glazba, a takva chill-out sinteza je najzastupljenija na svjetskim chill, free style pozornicama, kao i lokalnim i regionalnim, premda u nešto manjoj mjeri.

Iako je (po običaju, rekli bi zlobnici) preksinoć trebalo pričekati da se komotna publika okupi, pa da se Marko popne na pozornicu čekanje se na kraju isplatilo. Ovo je, da pojednostavim do krajnosti, elektronika koja bi se mogla dopasti onima koji elektronsku glazbu baš i ne vole. Više riječi o albumu bit će na razgovoru s umjetnikom koji će se uskoro održati u Rojcu.

Večer se nakon promocije nastavila uz elektronske ritmove DJ-a Neshe, Selektora Tame i Too Faara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter