U SVIBNJU

Legendarna novosadska grupa Obojeni program nastupit će u pulskom klubu Kotač

| Autor: Mladen RADIĆ
Obojeni program (Foto: Facebook)

Obojeni program (Foto: Facebook)


Novosadska grupa Obojeni program nastupit će u subotu 20. svibnja u Klubu Kotač u Rojcu. Ovaj sastav osnovan 1980. godine i predvođen Branislavom Baićem Kebrom smatra se jednim od pionira srpske alternativne rock scene, a često ih uspoređuju s grupom The Fall. Nastupali su na svim festivalima Exit održanim do danas.

Kako stoji na Wikipediji, grupa je od samog početka insistirala na pronalaženju svog autentičnog, nezavisnog zvuka, ali i načina razmišljanja drugačijeg od onog, nažalost, široko prihvaćenog. Zato su prvu ploču "Najvažnije je biti zdrav" objavili tek 1990., nakon desetak godina postojanja i desetljeća svirki. Do danas Obojeni program je uspio objaviti i promovirati još desetak studijskih odnosno koncertnih albuma. Mini album "2021 = 41" objavljen je prije dvije godine.

Bili su i jedan od prvih bendova s područja bivše države koji se pojavio na MTV-ju i to u emisiji "120 minutes" 1993. godine i jedini kojeg je predstavio John Peel u njegovim radio emisijama i na njegovoj playlisti.

Do danas članovi grupe su se mnogo puta promijenili a Kebra je ostao jedini član izvorne postave. Kebra je glavni vokal i autor tekstova, a njegov glas i tipičan način pjevanja postali su u velikoj mjeri zaštitni znak ovog benda.

Foto

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter