ODRŽAN NIZ ZAVRŠNIH KONCERATA

GLAZBENA ŠKOLA IVANA MATETIĆA RONJGOVA: Kvalitetni nastupi teškoj godini unatoč

Svoje su umijeće pokazali i najmlađi, oni koji su se tek počeli baviti glazbom, kao i oni koji su već nagrađeni brojnim priznanjima s raznih natjecanja

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Harmonikaši škole

Harmonikaši škole


Nakon dugo vremena učenici glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova ponovno su imali mogućnost pokazati svoje umijeće pred publikom, dakako u skladu s epidemiološkim mjerama.

Entuzijazam

Drugo polugodište prošle obrazovne godine i cijela ova obrazovna godina bili su iznimno teški za učenike glazbene škole - lockdown, nastava uživo, online, kombinacija, nemogućnost nastupa, no sve to nije umanjilo volju i entuzijazam za nastupima.

Kada su vremenski i epidemiološki uvjeti dozvoljavali, održavali su se koncerti na igralištu "žute škole", odnosno učenici su svirali u svojim razredima, s projekcijom putem platna, a igralište je bilo mjesto za publiku.

No, krajem godine održan je čitav niz koncerata, kako matične škole tako i podružnice Barban - niz koncerata PrimaveranDO na terasi Zajednice Talijana, potom koncert harmonikaša u katedrali, završni koncert u crkvi sv. Franje, koncert za barbansku publiku…

Dakako, i maturanti su imali svoj niz koncerata. Učenici su tako mogli pokazati što su sve naučili tijekom ove (a i dijelom prošle) zahtjevne školske godine uz veliko zalaganje i trud mentora, ali i korepetitora.

S jednog od brojnih koncerata

Premda neće svi učenici nastaviti glazbenim putem - neki će promijeniti aktivnosti, posvetiti se sportu ili nečem sasvim desetom, bavljenje glazbom, osim što ih je približilo svijetu umjetnosti, bilo im je vrlo važno i za "borbu" protiv treme, učenje scenskog nastupa, jačanje i razvijanje samopouzdanja…

Svoje su umijeće pokazali i najmlađi, oni koji su se tek počeli baviti glazbom, kao i oni koji su već nagrađeni brojnim priznanjima s raznih natjecanja.

Ustrajnost

- Nismo se dugo vidjeli i čuli na takav način, od božićnog koncerta 2019., a koliko se toga od tada do danas dešavalo.

S jednog od brojnih koncerata

Hvala svima na izdržljivosti, ustrajnom radu, učenicima i nastavnicima mentorima koji su s ljubavlju "iznosili" ovu krizu i odradili zavidan glazbeni program, a premda nemamo zbog epidemiološke situacije goste, koncert je svejedno poseban. Iako je nezahvalno nekog istaknuti, uvijek ćemo se sjećati naših maturanata, a ova je generacija bila posebna. Lani, prije početka korona-krize imali smo u vlastitoj produkciji izvedbu gotovo integralno djela velikog Mozarta, operu "Figarov pir", kazala je ravnateljica škole Romana Vuksan Zuban.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of