VIVA LA MUSICA!

JEDINSTVENA INICIJATIVA: Igralište "žute škole" kao glazbena dvorana

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Pulska Gimnazija (Arhiva)

Pulska Gimnazija (Arhiva)


Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Pula, u ovom vremenu pandemije koronavirusa, svoje će glazbene produkcije održavati na neobičan način.

Koncerti će se održavati u školskoj dvorani, kao i do sada, a veliko platno bit će unutar igrališta žute škole, gdje će se koncerti prenositi uživo.

Prvi takav koncert održan je jučer, odnosno održana su dva mini koncerta: najprije produkcija klase klavira prof. Aleksandre Santin Golojka i potom zajednička produkcija koja objedinjuje učenike raznih odjela škole.

- S obzirom da nam je dvorana Škole neuvjetna u ovim izvanrednim okolnostima i da bismo izbjegli okupljanje u zatvorenom prostoru, osmislili smo koncerte tako da učenici sviraju unutar škole, a izravan prijenos odvija se putem platna jer će roditelji i publika stajati na igralištu izvana. Ulaz na igralište bit će pokriven dežurnim nastavnicima koji će publici dijeliti brojeve da ne bi bilo više od 50 prisutnih u jednom trenutku.

Veliko platno 5x4m bit će za sve koncerte. Tehničku opremu osigurava Artimi studio iz Pule. Ovako će se nastavit kontinuitet glazbenih produkcija škole u njenom nastojanju da u gradu održi živi interes za bogatu baštinu klasične glazbe i da učenici pokažu što su pripremili, kazala je ravnateljica škole Romana Vuksan Zuban.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini