SUTRA U DNEVNOM BORAVKU ROJCA

Film "Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu"

| Autor: M. RADIĆ
Srdjan Vrancic / CROPIX

U srijedu u 18 sati u Dnevnom boravku Rojca bit će premijerno u Puli prikazan film "Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu" scenarista i redatelja Mladena Matičevića, a radi se o dugometražnom dokumentarnom filmu s elementima igranog filma. U njemu sudjeluju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su posebno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pjesama Vlade Divljana (1958.- 2015.). Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih sudionika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na ovim prostorima. Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

U filmu sudjeluju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band.

Film je sniman u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Do sada ga je pogledalo više od 17 tisuća ljudi a prikazan je u više od 20 gradova u Srbiji i 10-ak gradova u Hrvatskoj, uključujući rasprodane premijere u Beogradu i Zagrebu. "Nebeska tema" je također prikazana i u Skoplju, Nikšiću, Torontu, Vancouveru, Londonu, a do kraja godine film će biti prikazan i u Sjedinjenim Američkim Državama, u Beču…


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater