VEČERAS NASTUPA Sterpin - Kolarević Quartet

FESTIVAL JAZZ IS BACK! BP: Vikend u znaku etabliranih svjetskih virtuoza kao i mladih talenata

| Autor: Tea TIDIĆ
Festival Jazz is Back! BP Grožnjan - Croatia Drum Camp Finale (Foto: HGM)

Festival Jazz is Back! BP Grožnjan - Croatia Drum Camp Finale (Foto: HGM)


Grožnjanski festival Jazz is Back! BP, koji je započeo 14. srpnja, traje do 27. srpnja i donosi još tri koncertne večeri.

Ovaj tradicionalni festival, koji se održava 23. godinu zaredom, do sada je predstavio atraktivna koncertna gostovanja etabliranih kako domaćih tako i inozemnih glazbenika, a priliku da nastupe imali su i mladi talenti.

Tako je u subotu nastupio sastav Grožnjan All Stars, kojeg čine etablirani virtuozi trombonist, među kojima je i nekoliko dobitnika prestižne nagrade Grammy, a to su Luis Bonilla, trubač Alex Sipiagin, bubnjar Famoudou don Moye, gitarist Elvis Penava, bubnjar Karlheinz Miklin Jr., pjevačica Lea Lovrenčić, pijanist Joe Kaplowitz, basist Goran Rukavina te bubnjari John Riley & Marko Lazarić. Subotnja večer na grožnjanskoj koncertnoj pozornici Belvedere bila je tako u znaku autorskih skladbi kao i dobro znanih jazz standarda, a vrsno muziciranje publika je nagradila dugim aplauzima.

U nedjelju su se predstavili mladi bubnjari i perkusionisti iz Hrvatske, Ukrajine i Slovenije, polaznici radionice "Croatia Drum Camp". Oni su u Grožnjanu od 19. srpnja usavršavali svoje sviračko umijeće pod mentorstvom Famaudou Don Moyea, Johna Rileya, Karlheinza Miklina Jr. i Marka Lazarića, a naučeno su pak predstavili na koncertnoj večeri, i to uz bok uz svoje mentore.

Večeras (ponedjeljak) nastupit će sastav Sterpin - Kolarević Quartet, kojeg čine trubač Branko Sterpin, gitarist Srđan Kolarević, basist Srđan Kuzmanović i bubnjar Marco Quarantotto, a u utorak (26. srpnja) na programu je JM International Music School Finale – Students & Mentors. Festival Jazz is Back! BP završava u srijedu, 27. srpnja, koncertom grupe Edi East Trance Blues.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a mogu se pratiti i putem live streaminga na YouTube kanalu Općine Grožnjan.

Jazz programe u Grožnjanu podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Općina Grožnjan, Istarska županija i Turistička zajednica Istarske županije, Glazbena škola u Varaždinu. Partneri festivala su Euro-Unit, Yamaha, Ford, Atlantic grupa, Coca-Cola, Alca, Darovi Rocus, Valamar, San Rocco, Adriatic Holidays i drugi. Više informacija potražite na hgm.hr mrežnoj stranici.

Foto

Program festivala Jazz is Back! BP 2022. – terasa Belvedere s početkom do 21 sat

  • 25.07. Sterpin - Kolarević Quartet - Branko Sterpin, Srđan Kolarević, Srđan Kuzmanović, Marco Quarantotto
  • 26.07. JM International Music School Finale – Students & Mentors
  • 27.07. Edi East Trance Blues

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini