VEČERAS U GROŽNJANU

FESTIVAL JAZZ IS BACK! BP: Svečani koncert sudionika škole i mentora

| Autor: Glas Istre
U ponedjeljak je na Festivalu Jazz is Back! BP nastupio Sterpin & Kolarić Quartet (Foto: NuNu media)

U ponedjeljak je na Festivalu Jazz is Back! BP nastupio Sterpin & Kolarić Quartet (Foto: NuNu media)


Vrhunac festivala Jazz is Back! BP su koncertne večeri kada nastupaju sudionici Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži (HGM-a) i njihovi mentori, svjetski priznati jazz glazbenici.

Po završetku svih radionica koje se održavaju u okviru Ljetne jazz škole HGM-a uslijedit će prikaz rezultata rada na svečanom koncertu kada će nastupiti mladi glazbenici koji se posebno vesele zajedničkom nastupu s mentorima. Svečani koncert JM International Music School Finale – Students & Mentors se održava večeras, 26. srpnja, s početkom u 21 sat na terasi Belvedere, a moguće ga je pratiti i online streamingom putem YouTube kanala Općine Grožnjan.

Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Famoudou Don Moye, John Riley, Elvis Penava, Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz, Goran Rukavina, Dick Oatts i Karlheinz Miklin Jr. i ove su godine mentori škole te su još jednom pokazali koliko je traženo kvalitetno jazz obrazovanje. Naime, ideja vodilja pokretanja Ljetne jazz škole HGM-a je osiguranje sustavne edukacije u području jazza s dediciranim radionicama koje će mladim glazbenicima omogućiti konkurentnost i na jednoj od međunarodnih jazz akademija u Europi.

Također, u okviru Festivala održan je svečani koncert na kojem su nastupili sudionici Croatia Drum Campa, još jednog iznimno vrijednog jazz programa HGM-a na kojem su zajednički nastupili mentori i ovogodišnji sudionici seminara namijenjenog bubnjarima i perkusionistima. Mlade glazbenike učili su Famoudou Don Moye, John Riley, Karlheinz Miklin Jr. i Marko Lazarić. Njihov koncert možete pogledati online putem na YouTube kanalu Općine Grožnjan.

Uz svečani koncert na kojem nastupaju mentori i studenti Ljetne jazz škole HGM-a do kraja festivala publiku očekuje nastup Edi East Trance Blues benda kojeg vodi Edi Maružin, pjevač, gitarist, autor i suosnivač Gustafa. Koncert će se održati u srijedu, 27. srpnja s početkom u 21 sat na terasi Belvedere.

Jazz programe u Grožnjanu podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Općina Grožnjan, Istarska županija i Turistička zajednica Istarske županije, Glazbena škola u Varaždinu. Partneri festivala su Euro-Unit, Yamaha, Ford, Atlantic grupa, Coca-Cola, Alca, Darovi Rocus, Valamar, San Rocco, Adriatic Holidays, Marčeta vina i drugi. Više informacija može se naći na hgm.hr mrežnoj stranici. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum