Vođa Gustafa i poznati DJ

DVA KUNTENTA Edi Maružin i Marco Grabber snimili "A u p. m."

| Autor: M. RADIĆ
Vlakovi su još jednom bili prizorište za Maružinovu glazbu (Marijana Banko)

Tekst i glazbu potpisuje Edi Maružin, a "A u p. m." govori o umoru, starosti i dugom putu. No, da to ne mora biti tako strašno pokazao je Maružin kroz svoj sarkastični tekst i psihodelični trance blues, što je Grabber optimizirao svojim udjelom i pristupom. Tako je jedna nova prilično atipična pjesma za ovo područje bila gotova, i na kraju - vedra i vesela

Edi Maružin i Marco Grabber pod nazivom Dva kuntenta ujedinili su snage za pjesmu nazvanu "A u p. m.". U prvim danima oslobađanja od potpune karantene i disocijalizacije, svatko je bio željan malo društva i smanjivanja socijalne distance, pa su se vođa Gustafa i poznati DJ sreli u Maružinima i odmah kliknuli.

Maružin je polako završavao rad na svom novom albumu i kad je Grabber taj projekt čuo, nije trebalo puno da se dogovore o suradnji. Odabrali su pjesmu i dogovorili se da će je Grabber   isproducirati na svoj način i dati svoje viđenje te pjesme.

Nakon višestrukih dolazaka, dogovora, izmjenjivanja mišljenja i druženja Grabber je radni materijal odnio u Ljubljanu, i uz par svojih prijatelja, vrhunskih i svestranih muzičara Roberta Pikla, Ivana Arnolda te Krešimira Tomeca, pjesmi dao novo ruho. Tekst i glazbu potpisuje Edi Maružin, a "A u p. m." govori o umoru, starosti i dugom putu. A da to ne mora biti tako strašno pokazao je Maružin kroz svoj sarkastični tekst i psihodelični trance blues, što je Grabber optimizirao svojim udjelom i pristupom. Tako je jedna nova, prilično atipična pjesma za ovo područje, bila gotova, i na kraju - vedra i vesela.

Pokupili su još svojih par prijatelja, snimatelja Danijela Bartolića, montažerku i snimateljicu Marijanu Banko, mentora i inspicijenta Dražena Dobrilu te rovinjsko-zagrebačko-sveistarsku legendu Alena Matošovića Toppsyja Rašku i snimili video spot. Kanfanarski štacijon i vlakovi još su jednom bili prizorište za Maružinovu glazbu, a u njemu se dobro našao i Grabber kao režiser spota.

"Dva svijeta su se spojila, a koliko je to dobro, procijeniti ćete vi sami kad preslušate pjesmu. I o tome ovisi budućnost ovog čudnog, ali efikasnog dvojca. A u p.m.!", poručuje Maružin.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom