ROCKS&STARS

DORIS DRAGOVIĆ otvorila Festival u vinkuranskom kamenolomu s "Marijom Magdalenom" i oduševila publiku

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Festival Rocks&Stars počeo je u utorak navečer u kamenolomu Cave Romane koncertom poznate pjevačice Doris Dragović, za koji su bile rasprodane sve ulaznice.

- Iznimno sam sretna što nastupam ovdje, radi se o pozornici posebne prirodne ljepote. Divno je što se koristi u koncertne svrhe, kazala je Doris Dragović, prije koncerta. Na upit zašto rijetko nastupa u Istri, kazala je da bi to trebalo pitati organizatore manifestacija, no svakom se koncertu veseli i voli nastupati u Istri. - Nastupam 40 godina i svakom se nastupu posebno veselim, gledam prema budućnosti i radujem se glazbi. Zbilja mi je drago što tu nastupam, izjavila je Doris Dragović prije nego li je zapjevala pred publikom koja je ispunila prostor do posljednjeg mjesta.

Koncert je započeo pjesmom "Marija Magdalena", uz ovacije publike.

- Dobra vam večer u ovom čarobnom prostoru. Kada god vam dođe da zapjevate učinite to, a sada idemo kroz 40 godina moga rada, uz starije i novije pjesme, obratila se slavna pjevačica na početku koncerta publici.

Doris je razveselila i rasplesala publiku raznih generacija željnu zabave u ovom lijepom prirodnom ambijentu i sugestivnoj pozornici. Izvela je neke od svojih najvećih hitova iz svoje duge i plodne karijere.

Prije početka koncerta nazočne su pozdravili direktorica festivala Iva Reškovac Šalamun, direktor TZ Medulin Mihael Idžakovic i medulinski načelnik Ivan Kirac, ističuci ljepotu i posebnost lokacije. Manifestacija se vratila nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera.

 

Već sutra, 20. srpnja uz JM Jazz World Orkestar na ovoj pozornici nastupit će četiri svjetski poznata jazz glazbenika, svi redom pripadaju "teškoj" glazbenoj kategoriji Grammy dobitnika, a to su Luis Bonilla, trombonist koji ujedno umjetnički vodi Orkestar, Alex Sipiagin, jazz trubač, John Riley, bubnjar te Dick Oatts, saksofonist. Orkestar okuplja 22 mlada glazbenika iz čak sedamnaest zemalja, a Grožnjan mu je ljetna rezidencija.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini