Jubilej

VIDEO / Šajeta s gostima proslavio 30 godina karijere, napravio spektakl u Pogonu kulture

| Autor: Claudia Bošković
(Snimila Ana Križanec / Novi list)

(Snimila Ana Križanec / Novi list)


Velikih trideset godina glazbene karijere proslavio je Dražen Turina Šajeta najvećom kvarnerskom feštom u prepunom, rasprodanom Pogonu kulture.

Listom hitova i zaraznom karizmom praćenima njemu svojstvenim humorom jedan od, kako samoga sebe običava skromno nazivati, najpoznatijih kantautora i vanvremenskih vokala uspio je opravdati svoj status pred domaćom publikom.

Sam početak koncerta dao je naslutiti kako nije riječ o još jednom običnom koncertu, jer doista niti jedan Šajetin nije takav, već o jednom posve prizemljenom, ljudskom susretu s obožavateljima koji su svaki glazbenikov performans dočekali raširenih ruku.

Koncertnu večer najavio je usmeni hommage koji je osvjedočio Šajetinoj veličanstvenosti, a bend je potom u koncertnu noć uplovio s posebno emocionalnom „Moji koraki“ tijekom koje je Šajetu na ramena podigao njegov prijatelj Enrico Marotti, provevši ga kroz publiku.

U koncertnoj večeri nastavili su se nizati evergreeni „Leteća Barbara“, „Marinero“, obrada „Košulje plave“, a pjesmu za pjesmom Šajeti su se na pozornici pridruživali njegovi prijatelji, gostujući glazbenici – od Puhačkog orkestra Lovran s kojima je izveo „Jazz konobu“ i „Evergreen“, do Denija Čopa, Elija Piska, Maura Staraja, Zbora Štorija Rukavac i Duleta Bonace te The Shaiones koji su se pridružili na čak pet numera.

Foto Ana Križanec

Koncertnim epilogom koji je najavio trio „Biš ga prevarila“, „Party za ekipu“ i odjavna (ponovno odsvirana) „Moji koraki“ Dražen Turina Šajeta s pratećim bendom vremeplovom kroz tridesetogodišnju diskografiju priredio je emocionalni rollercoaster za sve obožavatelje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater