ALBUM SNIMAN U PULI

Eminentni skladatelj i gitarski virtuoz Bruno Mičetić predstavlja novi projekt "Guitars' Dialogue"

| Autor: Tea TIDIĆ
Skladatelj i gitarski virtuoz Bruno Mičetić

Skladatelj i gitarski virtuoz Bruno Mičetić


Eminentni hrvatski skladatelj i gitarski virtuoz Bruno Mičetić predstavlja novi projekt "Guitars' Dialogue" u kojem zanimljivom kombinacijom električne i akustične gitare stvara glazbenu rapsodiju inspiriranu ljepotom prirode.

Bruno Mičetić u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri surađivao je i svirao s brojnim etabliranim glazbenicima, te se odlično snalazi u najrazličitijim glazbenim žanrovima, a projektom "Guitars' Dialogue" predstavlja iskorak u sasvim novi stil - inspiraciju, kako kaže autor i glazbenik, pronalazi u ljepoti prirode, a dočarava je kroz kombinaciju zvukova električne i akustične gitare.

Projekt predstavlja prvim singlom "Colours from within", a prvi album pod nazivom "Sonosphere" objavljen je trenutno u digitalnom obliku na ovom linku.

Neprestano u potrazi za novim zvukovima, Mičetić je ideju za "Guitars' Dialogue" dobio usred pandemije, kada su mnogi ponukani novonastalom situacijom u prirodi potražili mir i bijeg od stvarnosti.

Kroz kombinaciju električne i akustične gitare, Bruno je uspio dočarati zvukove prirode i u nekom svojem izričaju, na sasvim novi način, uspio je spojiti dva gitarska svijeta u savršen dijalog, pri čemu su se njihove note pretvorile u inspirativne zvukove prirode, kroz majstorsku glazbenu improvizaciju, razne efekte i inspiraciju sonosferom prirode.

"'Colours from within' predstavlja prvi korak u mom novom projektu i potpuno novoj priči koju sam želio ispričati. Iako je projekt zamišljen kao dijalog između dvije gitare, odlučio sam prvo objaviti potpuno akustični singl jer je to jedna drugačija strana mene, a i načina na koji me drugi doživljavaju. Akustična gitara me oduvijek privlačila, ali sada sam konačno smogao hrabrosti da zagrebem u taj svijet i uhvatim se u koštac s novim tehnikama, zvukovima i mogućnostima koje pruža.

Na albumu su prisutne električne gitare, jer ne želim zapostaviti ni tu stranu sebe. Kao glazbenik, smatram da je važno kontinuirano otkrivati nove svjetove i svoje mogućnosti. Ideja za ovaj projekt već je neko vrijeme tinjala u meni, ali kao i uvijek, pristupam svemu s velikim respektom, posebice kad je riječ o svijetu akustične gitare, te mi je trebalo neko vrijeme da se ohrabrim i napravim ovaj iskorak, ali sada sam spreman podijeliti ovaj dio sebe s publikom i jedva čekam vidjeti kako će ljudi reagirati na ovaj novi zvuk", kaže Mičetić.

Cijeli album snimljen je početkom ove godine u Puli, u studiju Analogic Recording Studio kod Alena Spade koji je ujedno radio i miks za najavni singl "Colours from within", a mastering je napravio Luka Jenuš. Spot za ovaj singl potpisuje Lemon Production.

Album "Guitars' Dialogue" Mičetić će predstaviti publici i na turneji, u sklopu koje će nastupiti 2. lipnja u riječkoj Guvernerovoj palači, 9. lipnja u Zagrebu u Klubu Kazališta Komedija - Kontesa, 25. lipnja u Parku na Trgu zahvalnosti na Punatu, 5. srpnja u Dvorcu Janković u Daruvaru, 6. srpnja na Tabor Film Festivalu u Desiniću, te 24. studenog u Lisinskom u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter