RASPJEVANA TRSKA

Pulska klasična zima: Nastupili oboistica Dora Draclin i klavirist Sandro Vešligaj

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S koncerta u INK-u

S koncerta u INK-u


Pulska klasična zima ciklus je koncerata klasične glazbe nastao iz potrebe da se kvalitetnim umjetničkim programom obogate zimski mjeseci. U ponedjeljak je održan koncert pod nazivom "Raspjevana trska", a nastupili su oboistica Dora Draclin i klavirist Sandro Vešligaj.

U sugestivnoj simbiozi dvaju instrumenata, izveli su skladbe Chedevillea, Hindemitha, Brittena, Drashnikoe i Kalliwoda, djela namjenski pisana za obou i klavir, gdje je došao do izražaja raspon ovih instrumenata i njihova raskoš. Prikazana je specifičnost svakog od izvedenih djela, bogato glazbeno tkivo, kontrapunkt dvaju instrumenata u vrlo s(p)retnoj simbiozi.

Dora Draclin maturirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a kontinuirano se usavršava u Hrvatskoj i inozemstvu na raznim oboističkim seminarima. Djeluje kao nastavnica oboe u glazbenoj školi Pavla Markovca. S komornim sastavima nastupa na raznim festivalima diljem Hrvatske.

Sandro Vešligaj (Pula, 1991.) na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb završava studij klavira pod mentorstvom prof. art. Vladimira Babina, a 2016. završava i poslijediplomski specijalistički umjetnički studij na Muzičkoj akademiji Zagreb te stječe akademski naziv sveučilišnog specijaliste muzike.

Sudionik je i dobitnik brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Trenutno obnaša funkciju voditelja pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Ovim koncertom završen je prvi dio ciklusa Klasične zime u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter