Otkrio nam tajnu uspješnosti

Tony Cetinski uoči koncerta u Poreču: Možeš imati milijune pregleda na YouTubeu i izgledati kao Apolon, ali to ti ne garantira da ćeš rasprodati koncert

Za koncert u Poreču pripremamo se dati sve od sebe: svu strast i emociju koju osjećamo kada sviramo pretvorit ćemo u jedan nezaboravan doživljaj * Massimo je bio jedan od rijetkih kolega koji nije imao problem čestitati i veseliti se kad netko uspije u poslu ili u životu. Estrada će vam sve oprostiti ali uspjeh nikada. Nikada neću zaboraviti njegovu podršku nakon mog duplog rasprodanog koncerta u Areni Zagreb

| Autor: Mladen Radić
Tony Cetinski  (snimio Dejan Štifanić)

Tony Cetinski (snimio Dejan Štifanić)


Poznati pjevač Tony Cetinski za subotu 11. ožujka u dvorani Žatika u Poreču priprema veliki koncert povodom Dana žena. Na tom koncertu Tony će publiku provesti kroz svoje bezvremenske hitove kao što su ''Blago onom tko te ima'', ''Umirem 100 puta dnevno'', ''Ako to se zove ljubav'', ''Kad žena zavoli'', ''Ja sam zaljubljen'', ''Tebe ne bih mijenjao'', ali i nove hitove, a priprema i još poneko iznenađenje. Iza njega je netom održani nastup na Dori na kojoj se ovaj put nije natjecao već je bio glavni gost programa. Bila je to prilika da ususret porečkom koncertu od Tonyja čujemo i što misli o pobjedi Leta 3 u Opatiji, a prisjetili smo se i njegovog kolege, nedavno preminulog Massima Savića.

- Što pripremate za koncert u Poreču?

- Pripremamo se dati sve od sebe, svu strast i emociju koju osjećamo kada sviramo pretvorit ćemo u jedan nezaboravan doživljaj.

- Kako vam je bilo na Dori, kakav je to osjećaj kada se ne morate natjecati, pretpostavljam da je manje stresa?

- Postoji mali stres i briga da sve ispadne tehnički kako smo zamišljali jer ipak je išlo sve uživo, ali to nije niti blizu kao kad ste u natjecateljskom dijelu programa.

- Što mislite o pobjedi Leta 3? Što biste im poručili budući da ste vi već nastupali na Eurosongu?

- Nemam ja njima što poručiti. Stari su to lisci. Volim njihovu maštu i konceptualnu umjetnost koju na inteligentan način već desetljećima nude publici. Šteta je da se prije deset godina nisu odvažili na taj euro-nastup jer tada je bilo već zrelo za taj tip nastupa. Na Euroviziji je odavno sve politički postavljeno. Pa ne možete reći da su pobjednici pobijedili radi ljepote pjesama. Dakle, u EU je odavno sve otišlo u ŠČ tako da je Letovcima eurovizijska pozornica idealna platforma za svoj izričaj. Mogli bi biti u finalu i pri vrhu.

- Kako je na vas djelovao prerani Massimov odlazak? Po čemu ga najviše pamtite?

- Massimo je bio jedan od rijetkih kolega koji nije imao problem čestitati i veseliti se kad netko uspije u poslu ili u životu. Estrada će vam sve oprostiti ali uspjeh nikada, ali k'o što rekoh on je jedan od rijetkih koji se znao iskreno veseliti tuđem napretku i uspjehu. Nikada neću zaboraviti njegovu podršku nakon mog duplog rasprodanog koncerta u Areni Zagreb. Riječi kojima je opisao dojmove nakon koncerta je teško ponoviti a i glupo bi mi bilo da se sada hvalim. Više puta je dokazao da je velik ali i mali u isti tren. Jedan od rijetkih 'no ego trip' tipova na sceni.

- Kako to da ste se odlučili na presađivanje kose?

- Eto tako malo radi promjene. Nevjerojatno je kako se već dvije godine samo o tome piše unatoč koncertnim rekordima na području prostora ex Yu. Možda se pred ljeto ponovo ošišam na kratko ako zaškripi sa novim albumom. Hahahaha. Pravu vrijednost nosiš u sebi, a ne na sebi...!!

- Je li tu u pitanju profesionalni imidž ili biste se na to odlučili i da se ne bavite show businessom?

- Ma koji show business? Pa to ne postoji kod nas. Niti show niti business, samo stres kojeg liječimo pjesmom i svirkom pred svojom vjernom publikom. I tako već 35 godina. Nisam tip izvođača koji misli da bi svojim izgledom toliko godina mogao živjeti glazbu.

- Može li se i koliko danas biti uspješan na glazbenoj sceni, a da se ne vodi računa o imidžu?

- Imidž jest važan ali presudno je da li prenosiš emociju i koliko ti se vjeruje. Možeš imati milijune pregleda na YouTubeu i izgledati kao Apolon ali to ti ne garantira da ćeš rasprodati koncert.

- Što još planirate za ovu godinu, hoćete li imati puno posla na pozornici i u studiju?

- Da, naravno. Osim završavanja albuma imat ćemo jedan stadionski koncert. Ništa vam za sada ne mogu otkrivati osim da ćemo pokušati opet pomaknuti prema gore neke postavljene kriterije u kulturi pop koncerata i tako ući u sljedeću godinu kada ćemo slaviti tih 35 godina užitka pred svojom publikom. Što bude bit će. Nek' nam je sa srećom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter