NAKON ŠTO SU U LJUBLJANI PRIVUKLI ČAK 5.000 LJUDI

Još jedna dobra vijest za blagdane u Puli: Stiže legendarni bend koji će oduševiti starije generacije

| Autor: Mladen RADIĆ
Pozornica na Portarati je spremna (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Pozornica na Portarati je spremna (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Legendarni slovenski punk bend Pankrti kreće na Adventsku turneju 2022 u sklopu koje će 22. prosinca svirati u Puli na Portarati, a gosti su im Saša 21 predvođeni Saletom Verudom.

Pankrti će turneju započeti u zagrebačkom KSET-u u petak u 20 sati, gdje će im gosti biti Saša 21 i slovenska grupa Bogunov.

Nakon toga stižu u Rijeku, u Palach, u petak 2. prosinca u 20 sati, gdje će publiku opet zagrijati Saša 21 i Bogunov. Nakon toga slovenski punkeri odlaze put Beograda u Zappa Bazu, gdje će nastupiti u subotu 10. prosinca, opet uz grupu Bogunov kao goste, te u četvrtak 22. prosinca Pankrti stižu u Pulu.

Još su u formi - PankrtiJoš su u formi - Pankrti

Nakon višegodišnje pauze Pankrti se, kao jedan od najvažnijih i najuvjerljivijih punk rock bendova na ovim prostorima, u sklopu proslave 45 godina karijere i promocije novog koncertnog albuma "Turneja pomirenja/Live in Zagreb 1985" upućuju na kratku Adventsku turneju 2022 u sklopu koje se vraćaju u Hrvatsku. Da su još u formi i da su tekstovi njihovih pjesama i danas aktualni, pokazuje i nedavni nastup u ljubljanskom Tivoliju pred pet tisuća ljudi.

Za prvi album "Dolgcajt" Pankrti su 1980. istovremeno doma u Ljubljani dobili "porez na šund", a u Zagrebu primili nagradu 7. sekretara SKOJ-a, tada najvažniju omladinsku kulturnu nagradu.

Njihov drugi album "Državni ljubimci" kritičari su 1982. godine proglasili rock albumom godine u Jugoslaviji. Najveći uspjeh postiže njihov treći "Rdeči album", najviše zahvaljujući obradi pjesme "Bandiera Rossa". Svoj povijesni posljednji službeni nastup

Pankrti održavaju 1987. godine u prepunoj Hali Tivoli.

Njihov frontmen Peter Lovšin nakon toga kreće u solo karijeru i izdaje desetak albuma, a Pankrti se nakon 20 godina pauze povremeno okupljaju za veće koncerte i manje turneje. Do sada su objavili 5 studijskih albuma, barem 4 koncertna albuma i barem 6 kompilacija.

Danas nastupaju u istoj postavi iz 1985., posljednjoj i konačnoj koja je snimila posljednje studijske albume, "Pesmi sprave" i "Sexpok", kao i koncertne "Stožice 2017 - Gospodje Jest Vam Ne Verjamem", te na koncu i ovaj nedavno objavljeni "Turneja pomirenja/Live in Zagreb 1985".

Uz Lovšina to su bubnjar Slavc Colnarič, basist Boris Kramberger te gitaristi Bogo Pretnar i Marc Kavaš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of