RECEPT DANA

Vrijeme je da poradimo na imunološkom sustavu: Skuhajte jesensku juhu od mrkve

| Autor: Portal NoviList.hr

Stigla je jesen uz koju pored prekrasnih boja u prirodi povezujemo i vrlo čestu pojavu - pad imuniteta. Zbog južine nam se "ne da ništa", a polako kreće i sezona prehlada. Stoga je važno ojačati imunološki sustav pri čemu nam uvelike pomaže i kvalitetna ishrana. Jesenska juha od mrkve stiže s Mummy Page, a njezini sastojci će za naš organizam učiniti čuda u nadolazećim hladnijim danima.

Sastojci

220 g mrkve

60 g luka

2 celera

1 L bijelog pilećeg temeljca

30 g narezane slanine (na fete)

30 g maslaca

60 g brašna

500 ml mlijeka

prstohvat muškatnog oraščića

sol i papar po želji

Priprema

Sitno nasjeckajte pripremljeno povrće. U velikoj tavi zagrijte maslac i dodajte slaninu uz povrće. Pecite petnaestak minuta i pazite da ne poprimi smeđu boju. Nakon toga dodajte pileći temeljac i pustite da prokuha. Kuhajte dok mrkva ne postane skroz mekana i zatim uklonite slaninu. 

Procijedite, a zatim isperite tavu i dodajte procijeđenu juhu. Nakon toga, dodajte brašno koje ste pomiješali s mlijekom i lagano miješajte dok ne prokuha, oko pet minuta. Začinite po ukusu, poslužite i dobar tek.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter