Spektakularna večera

Poznati svjetski kuhar s 3 Michelinove zvjezdice kuha u porečkom Spinnakeru

| Autor: Glas Istre
(Foto: Valamar)

(Foto: Valamar)


Spektakularna večera u režiji proslavljenog chefa Roberta Ceree iz glasovitog talijanskog restorana Da Vittorio u vlasništvu obitelji Cerea, održat će se u četvrtak 30. lipnja u Valamarovom restoranu Spinnaker na porečkoj rivi. Da Vittorio, smješten nedaleko od Bergama, među malobrojnim je talijanskim restoranima koji imaju tri Michelinove zvjezdice i svakako jedan od najuglednijih restorana u Italiji uopće, a Bobo Cerea je jedini chef nekog restorana s tri Michelinove zvjezdice koji je ove godine kuhao u Hrvatskoj.

Da će idućeg četvrtka Poreč biti poprište istinskog gastronomskog spektakla dokazuje i činjenica da će u Spinnaker stići proširena Cereina ekipa kuhara i konobara. K tome, pažnja će biti posvećena i najsitnijim detaljima – od postave stola i posebnog posuđa na dalje, večera Boba Ceree u Spinnakeru bit će priređena prema Da Vittorio standardima.

“Bobo Cerea jedan je od najznačajnijih talijanskih, pa i europskih chefova, te nam je izuzetna čast da upravo on i njegov Da Vittorio tim kuhaju u Spinnakeru, najboljem Valamarovom restoranu koji svake godine diže ljestvicu kvalitete čime si je osigurao mjesto na samom vrhu hrvatske gastronomije. Bobo je strastveni zaljubljenik u pripremu hrane, u svježe i lokalne namirnice, u sam Mediteran.

Zanat je najprije učio od starijeg brata Enrica, a potom i kroz formalno obrazovanje te kroz brojne radionice. U Spinnakeru će predstaviti čitav niz kreativnih jela s vrhunskim namirnicama. Njegovo je kuhanje čvrsto utemeljeno u tradiciji mediteranske kuhinje, ali sva su mu jela pripravljeni na moderan, elegantan, tehnički precizan i vizualno izuzetno dojmljiv način. Ne sumnjam da je pred nama gourmet spektakl kakav Poreč i Istra još nisu vidjeli i o kojem će se još dugo pričati”, izjavio je Dario Kinkela, direktor hrane i pića u Valamaru.

Cijena ove jedinstvene gourmet večere u sklopu Spinnaker Gourmet Stagea iznosi 1.750 kuna po osobi i, uz niz Cereinih sljedova, uključuje i aperitivna pića dobrodošlice, a rezervirati se može pozivom na broj telefona +385 52 400 804 ili mailom na [email protected].

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater