NAJNOVIJETINJAN

Ususret trinaestom izdanju Internacionalnog sajma pršuta ISAP: SAVRŠEN SPOJ EDUKACIJE, DEGUSTACIJE, SPORTA, KULTURE I ZABAVE

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ

Ove će se godine posjetiteljima predstaviti najbolji pršutari iz iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Svaki od pršuta koje ovi vrsni majstori budu izložili, s obzirom na geografsko porijeklo, ima svoju specifičnost i unikatnu notu mirisa i okusa

Sve je spremno za najveću gastro manifestaciju u Istri – Internacionalni sajam pršuta koji će se održati od 18. do 20. listopada u Tinjanu, mjestu koje jedino nosi epitet Općine istarskog pršuta. Ovo je 13. po redu ISAP koji je s godinama dobio prepoznatljivost i jedinstven imidž gastro događanja posvećenog jednoj od najpoznatijih delicija, cijenjenoj u cijelom svijetu.

Dođi i pronađi svoju omiljenu fetu

Ove će se godine posjetiteljima predstaviti najbolji pršutari iz iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Svaki od pršuta koje ovi vrsni majstori budu izložili, s obzirom na geografsko porijeklo, ima svoju specifičnost i unikatnu notu mirisa i okusa. Ukratko, svi proizvođači izložit će ono najbolje i najkvalitetnije iz njihove proizvodnje.

Za profesionalnu ocjenu i proglašenje šampiona sajma pobrinut će se stručna komisija, koju čine senzorni analitičari pršuta, članovi   Udruge senzornih analitičara pršuta – GUSTUS.

Svi ostali imat će fenomenalan zadatak da kušaju pršute i guštaju u njihovim okusima, tražeći svoju idealnu fetu. Stoga se ovogodišnji ISAP i održava pod motom "Dođi i pronađi svoju omiljenu fetu pršuta".

ISAP je događanje koje svake godine posjeti više od 25.000 ljudi te predstavlja savršen spoj edukacije, degustacije, sporta, kulture i zabave. Osim izložbe vrsnih pršuta, koji će se moći kušati na svakom koraku, tu su i brojne edukacije, stručna predavanja, vođene degustacije i kulinarske prezentacije gdje će znalci pokazati kako se spravljaju jela od pršuta. Ujedno, tu je i velik broj domaćih proizvođača koji će na svojim štandovima ponuditi raznolike autohtone proizvode, poput voća, povrća, vina, maslinovog ulja i suvenira.

Poznat po specifičnosti svoga sadržaja

Sastavni dio manifestacije su i sportska, odnosno, rekreativna događanja za cijelu obitelj, a ništa ni ove godine neće proći bez dobre zabave i glazbe. Posjetitelji će prve večeri zapjevati i zaplesati uz Night express band i poznatog pjevača Željka Joksimovića, narednoga dana zabavljat će ih svima poznata Jelena Rozga te mladi i talentirani Luka Basi, a posljednjeg dana sajma, u nedjelju, završetak ISAP-a po domaći će zagrijati Gustafi. Paralelno s početkom manifestacije svim posjetiteljima bit će dostupna Zavičajna zbirka Enriko Depiera te izložba Fotografsko blago Tinjana.

ISAP je najveća gastronomska manifestacija na Istarskom poluotoku koja se, jednostavno, ne propušta, jer je međunarodno poznata po specifičnosti svoga sadržaja, a organizatori svake godine podižu ljestvicu kada su u pitanju kvaliteta manifestacije, kao i raznolikost događanja.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam