DANI ZIGANTE TARTUFA

SAJAM U LIVADAMA MEKA ZA AZIJATE: Supružnici iz Hong Konga proputovali 9.000 kilometara da bi u Livadama jeli tartufe

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Elaine i Eric Wong u Livade su potegnuli iz Hong Konga (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Mlađahni Eric Wong i njegova supruga Elaine iz Hong Konga prvi su put u Hrvatskoj, prvi put u Istri. Kažu da za tartufe znaju od ranije, da ih vole jesti i jako im se sviđaju * Posjećuje nas puno gostiju iz Azije, najviše iz Japana. Uvršteni smo u njihov Aruco vodič, kaže Alen Begagić, voditelj marketinga tvrtke Zigante

Prešli su oko devet tisuća kilometara, putovali 17 sati s presjedanjem u Dohi, a sve da bi godišnji odmor proveli u Istri. Smješteni su u Rovinju, a upravo su im tamo preporučili Restoran Zigante i Dane Zigante tartufa, jesenji sajam u Livadama koji je upravo otvorio svoja vrata. Mlađahni Eric Wong i njegova supruga Elaine iz Hong Konga prvi su put u Hrvatskoj, prvi put u Istri. Kažu da za tartufe znaju od ranije, da ih vole jesti i jako im se sviđaju.

Za male Livade, selo tartufara uz rub Motovunske šume sa svega sto i šezdesetak stanovnika, svojevremeno je malo tko znao izvan nacionalnih okvira, a sada je ucrtano u svjetsku kartu kao nezaobilazno gastro odredište upravo zahvaljujući valorizaciji tartufa u koju su oprtaljska općina i privatni poduzetnici zajednički krenuli prije 25 godina. U međuvremenu je to postao privatni projekt obitelji Zigante koja minuciozno razvija svoj poslovni poduhvat.

Dani Zigante tartufa nose neslužbenu titulu najdužeg sajma tartufa na svijetu, počeli su u kratkim rukavima i završit će u kaputu, jer protegnut će se na čak deset vikenda tijekom kojih će kroz veliki sajamski šator, procjenjuje se, proći četrdesetak tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta.

Puno se ulaže u marketing, posebice u Aziji. U tamošnjem vodiču za Hrvatsku i Sloveniju, spominje se Zigante i sajam tartufa kao jedan od sadržaja koji su Hrvatskoj "must see".

- Posjećuje nas puno gostiju iz Azije, najviše iz Japana. Agencijski gosti dolaze u organiziranim grupama u suradnji s našim partnerskim agencijama koje ih dovode na sajam i u restoran. Ima i individualnih gostiju stoga što je Zigante kao brend u Aziji već godinama prepoznatljiv. Iz godine u godinu uvršteni smo u njihov Aruco vodič, odgovara voditelj marketinga tvrtke Zigante Alen Begagić na pitanje kako to da je sajam tartuf popularan upravo među turistima iz Azije.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum