NAJNOVIJEPLOMIN LUKA

RIBARSKA FEŠTA: Bogata ponuda ribljih specijaliteta i plodova mora

| Autor: Branko BIOČIĆ

Plomin Luka podno starog grada Plomina u Plominskom zaljevu bila je i ove godine mjesto održavanja tradicionalne Ribarske fešte. Zajednički feštu organizirali su TZ općine Kršan, Sportsko-ribolovno društvo Plomin i NK Plomin, uz suorganizatora LAGUR Alba.

- Moramo se pohvaliti da je ovo već 15. Ribarska fešta koju je započeo pokojni Damir Brala s jednom malom fešticom koja je zatim iz godine u godinu rasla i prerasla u veliku feštu, ne samo za Plominjane i Kršance, nego i za cijelu Labinštinu i turiste koji ovdje ljetuju, zadovoljno je rekla Arijana Brnetić, direktorica TZ općine Kršan.

Uz ponudu domaćih ribljih specijaliteta, nije nedostajalo druženja obitelji i starih prijatelja te zabave za mnogobrojne posjetitelje koji su napunili rivu u Plomin luci. U okviru ribarske fešte na Porte, LAGUR Alba održala je predstavljanje mjera iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014.-2020.

U gastronomskom dijelu fešte, prigodnom ponudom predstavili su se lokalni ugostitelji, a po promotivnim cijenama ponudili su srdele, lignje, tunu, hobotnicu, pedoće i, naravno, dobro vino. Sanjin Slomić, kuhar na jednom od štandova, rekao nam je kako je pripremio oko tisuću porcija raznih ribljih delicija i plodova mora. Svi koji su čekali u redovima na jednom od nekoliko štandova kako bi kušali ponuđene morske delicije i plodove mora imali su samo riječi hvale za kvalitetu, ukusna jela koja su se pripremala pred njihovim očima, ali i organizaciju fešte na koju je stiglo nekoliko tisuća ljudi.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam