KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Neodoljive pužiće sa sirom i šunkom za koje vam ne treba kvasac možete pripremiti kao fini doručak ili ih jednostavno TAMANITI OD JUTRA DO VEČERI!

| Autor: Glas Istre

Fino pecivo sjajna je nadopuna doručku, a ako je punjeno sirom i šunkom, onda i samo po sebi može biti doručak.

Recept za jednostavne pužiće sa sirom i šunkom koji se brzo pripremaju, a možete ih tamaniti od jutra do večeri, preporuča zadovoljna.hr.

Sastojci:

30 dag brašna (glatkog ili za dizanje)

1 kiselo vrhnje

5 dag maslaca

2 male žlice praška za pecivo

3 grama soli

10 dag šunke

15 dag sira (goude, ementalera ili sličnih topivih sireva)

malo papra, čilija ili drugih začina

1 manji sirni ili mliječni namaz po odabiru

1 jaje za premazivanje

Priprema:

Sir i šunku narežite na male komadiće. Ako vam se tako više sviđa, sir i šunku možete kasnije u listićima stavljati na tijesto pa ribanje i rezanje neće biti potrebni.

Otopite maslac na laganoj vatri i pustite ga da se malo ohladi. Brašno i prašak za pecivo prosijajte u veću posudu. Dodajte sol, kiselo vrhnje i otopljeni maslac pa zamijesite glatko tijesto.

Razvaljajte tijesto na podlozi koju ste prije toga posipali s brašnom. Tijesto premažite odabranim namazom. Pospite paprom i čilijem ili pak dodajte druge začine po svojoj želji. Sir i šunku ravnomjerno raspodijelite po tijestu.

Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Zarolajte tijesto u čvrstu roladu. Oštrim nožem kojeg ćete malo pobrašniti režite roladu na komade debljine otprilike 3 centimetra. Stavljajte pužiće na protvan obložen papirom za pečenje, a ako nemate papir samo protvan prije premažite s malo masnoće. Ostavite malo prostora među pužićima. Razmutite jaje i kistom premažite svaki. Pecite oko 20 minuta ili dok ne primijetite da su pužići dobili lijepu zlatnu boju i da se donja strana lijepo zapekla.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama