KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Jelo sa svim guštima za koje vam treba komadić ribe i povrće po izboru - OSLIĆ U ŠKARTOCU

| Autor: Glas Istre
Riba u škartocu

Riba u škartocu


Za dobar oslić u škartocu ne treba vam puno toga. Prije svega podosta papira za pečenje u koji ćete zamatati, riba i nešto povrća.

Začini ovdje također igraju veliku ulogu, jer bez njih jelo bi bilo prilično neukusno. Priprema hrane na ovakav način je odlična zato što hrana zadržava sve svoje nutritivne osobitosti, pirja se u vlastitom soku i postane savršeno termički obrađena.

Riba u škartocu može biti bilo koja, a ne samo oslić. S kombinacijom povrća se također možete igrati i staviti ono što imate pri ruci, piše portal recipeci.com.

SASTOJCI:

800 g filea oslića

5 krumpira

2 crvena luka

2 limuna

10 cherry rajčica

1 žličica ružmarina

1 žličica origana

1 žličica vlasca

1 žličica soli

prstohvat papra

100 ml maslinovog ulja

12 kom papira za pečenje

PRIPREMA:

File oslića posoliti i popapriti.

Krumpir izrezati na tanke ploškice, rajčice na polovice ili na četvrtine ako su veće. Limun izrezati na tanke plokice.

Na sredinu papira za pečenje složiti nekoliko ploški krumpira, zatim nekoliko kolutova luka, rajčice i krišku/dvije limuna. Sve posipati kombinacijom začina, pokapati sa malo maslinovog ulja.

Da biste napravili škartoc, preklopiti papir za pečenje preko nadjeva kao kuvertu, a rubove zavinuti. Tako ćete dobiti oblik velikog bombona!

Škartoce poslagati u lim za pečenje pa ih peći u pećnici zagrijanoj na 180 C 30 minuta.

Pečeni oslić u škartocu odmotati pažljivo i poslužiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum