PRIJAVE U TIJEKU

Počele pripreme za najstariju istarsku smotru: VODNJANSKI DAN ULJA I VINA 18. TRAVNJA

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Ilustracija (Dejan ŠTIFANIĆ)

Prijave za maslinova ulja se prikupljaju najkasnije do 10. veljače, a za vina do 15. ožujka

U Vodnjanu su započele pripreme za najstarije smotre južne Istre, 27. Smotru vina i 26. Smotru maslinovog ulja Istre. Obje smotre objedinjene su u manifestaciji zajedničkog naziva Dan ulja i vina koja će se održati 18. travnja na Narodnom trgu i u prostoru Zajednice Talijana u Vodnjanu. Smotre će ponovno okupiti najbolje proizvođače vina i maslinovih ulja te privući brojne posjetitelje koji uživaju u najboljim proizvodima Istre.

Manifestaciju Dan ulja i vina organiziraju Grad Vodnjan i Udruga Agroturist, a ove godine postaje i međunarodna jer će dio posvećen maslinovim uljima biti organiziran u suradnji sa svjetskim panelom za senzoriku O.L.E.A. (Organizzazione Laboratorio Esperti Assaggiatori). Tako će uzorci maslinovih ulja pristigli na 26. smotru maslinovog ulja Istre biti po prvi put uključeni u natjecanje pod nazivom "Zlato Istre 2020", čime će automatski sudjelovati i na O.L.E.A.-inom 9. Međunarodnom natjecanju naziva L'Oro del Mediterraneo 2020.

Organizatori pozivaju proizvođače da se odazovu u što većem broju te sudjeluju u ovom izvanrednom izdanju vodnjanske Smotre maslinovog ulja Istre jer tako mogu sudjelovati i na međunarodnom natjecanju. Cijena kotizacije za sudjelovanje u ocjenjivanju je ostala ista kao prošlogodišnja te iznosi 300 kuna po uzorku, a sudjeluje se s tri boce vina od po 0,5 litara te dvije boce od po 0,25 litara maslinovog ulja za potrebe izrade svih analiza i senzorike u procesu ocjenjivanja.

Dan ulja i vina nudit će bogat program za sve posjetitelje, od degustacija i edukacija do zabavnog programa i gastronomije. Bit će tu i tradicionalni dio dodjele nagrada i priznanja najboljim uljima i vinima, a na Danu su već tradicionalno otvorena vrata svih kušaonica, podruma i degustacijskih dvorana diljem Vodnjanštine. Organizatori pozivaju sve proizvođače da se prijave za sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju manifestacije. Prijave za maslinova ulja se prikupljaju najkasnije do 10. veljače, a za vina do 15. ožujka. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail agroturist.vodnjan@gmail.com ili na broj mobitela 099/202-0933.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater