LIVADE:

Maja Šuput gošća virtualnog otvorenja Dana Zigante tartufa, a na Instagramu se pohvalila da joj je omiljena poslastica - BIJELI SVJEŽI TARTUF

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO


Dani Zigante tartufa traju od 19. rujna do 15. studenog, a posjetitelji će u Livadama u srcu Motovunske šume, najpoznatijeg staništa tartufa, moći uživati u okusima crnih i bijelih tartufa kao i svake godine do sada

Dani Zigante tartufa, maratonska jesenja manifestacija koja se već tradicionalno održava u Livadama u čast najskuplje podzemne gljive na svijetu, ove je godine u prilagođenom obliku, zbog pandemije koronavirusa, otvorena virtualno, a čast da je otvori pripala je specijalnoj gošći Maji Šuput. Dani Zigante tartufa traju od 19. rujna do 15. studenog, a posjetitelji će u Livadama u srcu Motovunske šume, najpoznatijeg staništa tartufa, moći uživati u okusima crnih i bijelih tartufa kao i svake godine do sada.

Gastro delicije

Umjesto u velikom sajamskom šatoru, i unatoč ponešto izmijenjenom sadržaju, Dani Zigante tartufa nastavljaju svoju bogatu tradiciju uz mnoštvo gastronomskih delicija i raznovrsnih sadržaja. U Zigante trgovini dostupni su svježi crni ili bijeli tartufi i drugi proizvodi od tartufa, a u restoranu Zigante moguće je uživati u bogatoj gastro ponudi na bazi ove cijenjene podzemne gljive.

Maja Šuput virtualno otvorila Dane Zigante tartufa

- Pažnja, pažnja, daje se na znanje. Ekipo, svi vi koji volite tartufe, najbolja moguća vijest je da se ponovo održavaju Dani Zigante tartufa, obznanila je vrckavo u svom stilu popularna pjevačica otvarajući Dane Zigante tartufa. Obavila je mali šoping i potom požurila u restoran na njihovu degustaciju.

"Danas ručam omiljenu poslasticu, bijeli svježi tartuf", pohvalila se Maja na svom Instagramu i dodala "tartufoljupci imam genijalnu vijest za sve vas. I ove godine održavaju se Dani Zigante tartufa u Livadama".

Tradicija

U trgovini Zigante možete kupiti svježi bijeli i crni tartuf te ostale proizvode s tartufima, a ako želite papati najbolja jela spravljena od tartufa samo napravite korak dva do restorana i uživajte u delicijama, poručila je Šuputica.

U Livadama žele održati tradiciju i potvrditi epitet centra svijeta tartufa pa, uz ostale sadržaje, omogućavaju pokazni lov na tartufe za individualne goste ili pak u manjim grupama.

Maja Šuput virtualno otvorila Dane Zigante tartufa

Sezona bijelog tartufa započela je 1. rujna i krenula dosta dobro, cijena ovisi o ponudi i potražnji, nešto je niža nego u isto vrijeme prošle godine. Trenutno je maloprodajna cijena bijelog tartufa u trgovinama Zigante za kilogram prve klase 12.500 kuna, druge 9.900, a treće 6.900 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater