OVO ĆE VAS ODUŠEVITI!

KREMASTA PALENTA s aromatičnim pečenim gljivama, mozzarellom i slanutkom

| Autor: Portal NoviList.hr
Foto: @halfbakedharvest Instagram

Foto: @halfbakedharvest Instagram


Palentu možemo pripremiti na bezbroj načina, no posebno je ukusna u kombinaciji s pečenim gljivama, mozzarellom i finim začinima. Isprobajte već danas – sigurno će vas oduševiti!

Sastojci:

¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

450 g gljiva po izboru

konzerva slanutka, ispranog i ocijeđenog

3 grančice svježeg timijana

6 češnja češnjaka

prstohvat chillija u prahu

sol i papar

Za palentu:

1 ½ šalice instant palente

3 žlice maslaca

10 listova kelja ili blitve, opranih i nasjeckanih

1/3 šalice pesta od bosiljka

220 g mozzarelle

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 160º C.

2. Na pladnju za pečenje koji ste obložili masnim papirom pomiješajte gljive s maslinovim uljem, slanutkom, timijanom, češnjakom i začinima. Pecite 25- 30 minuta, a zatim pojačajte pećnicu na 240º C, ponovno promiješajte i pecite dodaznih 5- 10 minuta.

3. Pripremite palentu: zagrijte 4 šalice vode do vrenja, polako umiješajte palentu i kuhajte 5 minuta dok smjesa ne zgusne. Umiješajte maslac, kelj ili blitvu i 2 žlice pesta i kuhajte 3 minute.

4. Palentu rasporedite na tanjure, dodajte mozzarellu, gljive i slanutak i poškropite s malo pesta. U slast!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter