GASTRO NOVITETI

IVANA VICKOVIĆ najavljuje što se može očekivati od novog restorana u centru Pule: "Bit će to ponuda u našem stilu. Nastojat ćemo da bude dostojna jednog trga poput Foruma"

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Ivana i Nemanja Vicković

Ivana i Nemanja Vicković


Puli ne nedostaje zanimljivih vijesti iz svijeta ugostiteljstva.

Samo prošli tjedan otvorena je nova pizzerija na atraktivnoj lokaciji na Giardinima i obznanjeno da je prostor na Forumu, prizemlje nekadašnje "zgrade ureda obrane", izlicitirao pulski ugostitelj Nemanja Vicković za čak 63.500 kuna, odnosno oko četiri puta više od početne cijene.

Uz tu zgradu, koja je prva do Augustovog hrama, trebala bi niknuti još jedna terasa, čime će ugostiteljski, Forum biti potpuno zaokružen.

"U ovom restoranu bit će ponuda u našem stilu. Nastojat ćemo da bude dostojna jednog trga poput Foruma koji je doista lijep. Dat ćemo sve od sebe, ali moramo pametno razmisliti da to bude lijepo, da cijela ta priča zaista ima smisla", kaže Ivana Vicković, supruga Nemanje Vickovića.

Prostor ima 187 kvadrata pa će neki reći da je to taman za restoran. Da je riječ o atraktivnoj lokaciji, od koje je u Puli teško naći bolju, svjedoči i podatak da se na licitaciji natjecalo čak 20 ponuditelja. Početna cijena bila je 90 kuna po kvadratu.

Ivana Vicković nije željela iznositi detalje budućeg poslovnog projekta, iako kaže da vizija postoji. Napominje da još nisu potpisali ugovor s Gradom.

Na pitanje namjeravaju li ga urediti i otvoriti do ove turističke sezone, iako je rok kratak, odgovara da to "moraju vidjeti".

Restoran Forum

Prostor budućeg restorana

"To doista nije u mojim rukama. Treba vidjeti s gradom nakon što potpišemo ugovor, nakon što se ishoduju dozvole. Moramo ići korak po korak", kaže.

Ova obitelj u Puli vodi još dva restorana koji se nalaze iza Augustovog hrama: Amore nudi napolitansku pizzu i paštu, a u Piazzi Nove pretežno nude ribu - tradicionalna jela pripremljena na, kako kaže Ivana Vicković, moderan način.

Na pitanje hoće li koncepcija novog restorana biti drugačija od prethodna dva, kaže da to još ne može sa sigurnošću reći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini