DELICIOUS.ISTRIAN.RESTAURANTS

Gdje se i što u Istri najbolje jede i pije, te koje destinacije i manifestacije vrijedi posjetiti znaju dvije istarske "slučajne inspektorice". SVE TAJNE OTKRIVAJU NA INSTAGRAM PROFILU

Brojni pratitelji nam se svakodnevno javljaju i traže preporuke što kušati, odnosno koje objekte posjetiti u određenom dijelu Istre. Također, volimo s pratiteljima razmijeniti iskustvo, kažu Anamarija i Kristina

| Autor: Ružica KORACA
Promocija istarske hrane, ali i prirodnih ljepota/Anamarija Bassanese i Kristina Ritoša

Promocija istarske hrane, ali i prirodnih ljepota/Anamarija Bassanese i Kristina Ritoša


Istrijanke Anamarija Bassanese i Kristina Ritoša su u svibnju 2019. godine na vrlo simpatičan način postale ocjenjivačice hrane.

- Priča je krenula kada smo posjetile jedan ugostiteljski objekt, a vlasnik je bio uvjeren da smo inspekcija. Rekle smo mu da nismo, ali smo u isto vrijeme pomislile da bismo se možda mogle početi baviti hranom. Tako smo još tamo za ručkom otvorile Instagram profil delicious.istrian.restaurants, govore nam s osmjehom na licu Kristina i Anamarija. Taj profil danas ima gotovo 20.000 pratitelja, što je za ovako usko područje jako puno.

Već kada su imale prvih 600 kontaktiralo ih je nekoliko ugostitelja radi zanimljive promocije.

- Tada smo se zapravo uvjerile da u Istri nedostaje promocija ugostitelja putem društvenih mreža te krenule pisati i blog - kratki osvrt na posjet određenom objektu, govori nam Kristina.

Postali Delistria

Dodaje da je njihov cilj preporučiti one ugostiteljske objekte koje bi i same posjetile i u njih se vratile.

- Do korone, odnosno travnja 2020., promovirale smo isključivo ugostiteljske objekte i manifestacije. Onda smo se odlučile za promociju cjelokupne istarske ponude, dakle ugostitelje, vinare, maslinare, pršutare, tartufare i sve ostale. To je s vremenom zahtijevalo i promjenu imena u Delistria, a to smo popratile izradom web stranice www.delistria.com i novog logotipa, govori nam Anamarija i dodaje da objavljuju isključivo ono što su prethodno osobno posjetile i iskusile, a sve što rade, rade sa stajališta gosta.

- Tokom posjeta napravimo vlastite fotografije i video uratke koje zatim objavljujemo u Instagram storyjima, objavama te u člancima na našoj web stranici. Što se tiče ugostiteljskih objekta, tu imamo ocjene sa stajališta gosta, a to su lokacija, ambijent, osoblje, cijena, ponuda, okus i dekoracija. Kako bi doživljaj restorana bio potpun, smatramo da je potrebno briljirati u svim spomenutim segmentima, pričaju nam Kristina i Anamarija.

Od kad su otvorile Instagram profil do danas, znatno se povećao broj ugostiteljskih objekata, kao i vinara, maslinara i ostalih nositelja gourmet ponude, koji su otvorili društvene mreže i koji redovito objavljuju sadržaj. Po tom pitanju su uočile veliki napredak.

- Sve veći broj ljudi shvaća važnost Instagrama, iako još uvijek postoji i dio koji nažalost nije orijentiran na taj način promocije. No, nadamo se da će i oni s vremenom shvatiti benefite, rekle su nam djevojke, koje su uvjerene da je istarska gastronomija razlog dolaska brojnih turista i izletnika. Velik broj gostiju, ističu, pa tako i sve veći broj domaćih, osobito Riječana i Zagrepčana, bira Istru kao vikend destinaciju ili odredište za jednodnevni izlet upravo zbog vrhunske gastronomije i visoke kvalitete cjelokupne gourmet ponude.

Sjeverozapad i Labin

- Brojni pratitelji nam se svakodnevno javljaju i traže preporuke što kušati, odnosno koje objekte posjetiti u određenom dijelu Istre. Dobivamo i sve više mailova. Također, volimo s pratiteljima razmijeniti iskustvo, ako su oni negdje bili zadovoljni nastojimo i mi posjetiti taj objekt. Zadovoljstvo nam je što je povratna informacija pratitelja i samih ugostitelja uglavnom pozitivna. Zaista nam se rijetko javi pratitelj s negativnom povratnom informacijom. U tom slučaju kontaktiramo vlasnika te se ispričamo ako ima potrebe u ime objekta, ili ukoliko pratitelj dozvoli vlasniku damo kontakt, ističu.

Dodaju da im je iznimno drago što je njihov rad od samog početka odlično prihvaćen od strane istarskih ugostitelja, organizatora gourmet manifestacija, kao i vinara, maslinara te ostalih nositelja gourmet ponude.

- Do danas smo ostvarile preko 170 suradnji, a broj bi sigurno bio i znatno veći da nije nastupila aktualna epidemiološka situacija. Stojimo na raspolaganju za suradnje na području cijele Istre, a do sada smo najviše posjeta ostvarile na području sjeverozapada te Labina i okolice, kazala je Kristina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater