IDA

Edukativno-degustacijska radionica: KULINARSKI POTENCIJAL STRIJELKE

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Robert Perić

Robert Perić


U Edukacijskoj kuhinji u zgradi Tržnice u sklopu projekta Investinfish i organizaciji Istarske razvojne agencije (IDA) održana je degustacijska radionica o uvođenju inovacija u sektor ribarstva i akvakulture u Istarskoj županiji.

Tom je prilikom chef Robert Perić predstavio kulinarski potencijal strijelke, inače agresivne i invazivne riblje vrste u Jadranu, pripremivši inovativna i kreativna riblja jela koja su sudionici radionice imali priliku kušati.

Direktor IDA-e Boris Sabatti kazao je da je ova inicijativa dobar način da se zaokruže rezultati koje je Agencija postigla u samom projektu, počevši od kupnje kuhinjske opreme za pulske vrtiće ukupne vrijednosti od 85.000 kuna radi promicanja zdravije prehrane te većeg korištenja ribe u prehrani djece pa do poticanja razvoja inovativnih ulaganja osam istarskih poduzetnika u ribarstvo i akvakulturu. IDA je analizirala postojeće stanje i smjernice razvoja ribarstva i akvakulture u Istarskoj županiji za razdoblje od 2021. do 2027. te omogućila izradu osam investicijskih studija koje će poslužiti razvoju njihovih poslovnih ideja.

Pročelnik Županijskog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Ezio Pinzan istaknuo je da je potencijal za iskorištavanje strijelke u gastronomiji u Istarskoj županiji velik. Projekt Investinfish, u kojem je ukupan proračun IDA-e nešto veći od milijun i pol kuna, provodi se uz sufinanciranje iz programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija –Hrvatska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of