MEDULIN

CRAFT BEER FESTIVAL: Pobjednik natjecanja u jedenju ljutih papričica FRANKO LUKEŽ IZ PIĆNA

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ


Malo me peku usta, ali želudac nije iritiran. Navikao sam se na ljuto. To je dosta zdravo, ali čovjek mora biti istreniran na ljutinu, kao u sportu, kaže Franko Lukež, poduzetnik i darivatelj krvi * Organizatori su odlučili donirati pet posto prometa festivala i cijeli budžet predviđen za organizaciju izbora najboljeg piva i pivovare američkoj organizaciji Rainforest Trust

U subotu je, prvi put bez pobjednika, završio peti Medulin craft beer festival koji se ove godine puna tri dana odvijao u velikom šatoru kod Malina u Medulinu.

Organizatori su odlučili donirati pet posto prometa festivala i cijeli budžet predviđen za organizaciju izbora najboljeg piva i pivovare američkoj organizaciji Rainforest Trust koja se bavi kupnjom zemljišta u Amazonskoj prašumi.

Tomislav Pranjić, jedan od organizatora, veli da je ta organizacija od 1988. godine do danas uspjela spasiti 23 milijuna hektara šume.

- To je naš doprinos i poruka koju smo već poslali time što smo, kao prvi festival u Hrvatskoj, rekli ne jednokratnoj plastici, kaže Pranjić.

No, to ne znači da za publiku nije bilo pobjednika. Ovisno o ukusu, mogli su birati čak 120 vrsta craft piva 32 pivovare iz deset europskih zemalja.

Kao i svake godine, u subotu je, u organizaciji tvrtke Volim ljuto, organizirano natjecanje ljutomana u jedenju ljutih papričica. Izazov je bio velik: pojesti devet papričica u devet krugova pakla, od najmanje ljute do ubitačne caroline reaper ljutine do dva milijuna skovila, koja bi se slobodno mogla nazvati i ripper uzme li se u obzir da je riječ o najljućoj papričici na svijetu i njen utjecaj na želudac.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PONEDJELJKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum