Potreban samo 1 sastojak

Jednostavan trik za najlakše guljenje kuhanih jaja

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Guljenje kuhanih jaja može biti zahtjevan zadatak, ali postoji iznenađujuće jednostavan trik koji omogućuje da ljuske odmah skliznu – a potreban je samo jedan uobičajeni sastojak iz kuhinje.

Kuhana jaja popularan su doručak te se mogu dodati salatama ili drugim jelima, posebno radi dodatnog unosa proteina. Međutim, jedan od najtežih dijelova pripreme jaja na ovaj način jest uklanjanje ljuske, piše Klix.

Kuharica Kerry Whelpdale, poznata po svojim internetskim receptima, podijelila je jednostavan trik kojim pokazuje što koristi da bi lako skinula ljuske s jaja – a sve se svodi na dodavanje praška za pecivo.

Kuharica, čiji su se recepti pojavili u BBC Good Foodu, kuhanje jaja započinje dodavanjem jedne žličice praška za pecivo u lonac s kipućom vodom. Zatim pažljivo spušta jaja u vodu i pokriva lonac poklopcem.

Nakon što su jaja kuhana, izvadi ih jedno po jedno, lagano ih udari o rub lonca i bez napora oguli ljusku prstima. Prašak za pecivo može se zamijeniti i sodom bikarbonom.

Također je poznato da se starija jaja lakše gule od svježih jer imaju višu pH vrijednost, pa je manja vjerojatnost da će se bjelanjak zalijepiti za unutarnju membranu ljuske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama