AMINESS WINE & GOURMET NIGHT

U Njivicama svoju čaroliju na tanjuru servirat će David Skoko i Matija Bogdan

| Autor: Glas Istre
David Skoko

David Skoko


Njivice na otoku Krku i ovoga rujna nezaobilazna su postaja kada je riječ o vrhunskom kulinarstvu. Još jednu čarobnu Aminess Wine & Gourmet Night večeru ovoga puta pripremat će David Skoko uz executive chefa Matiju Bogdana. Ova dvojica sjajnih hrvatskih kuhara svojim gostima u 7 Seas Restaurant & Baru u Njivicama pripremit će kulinarsku večer za pamćenje koja će se održati u utorak, 12. rujna u 19 sati. Osim izvrsne hrane, ono što ne možemo izostaviti je i izbor vina, a za to će se pobrinuti vinarije Katunar i Galić. Ovom ekskluzivnom večerom završava uspješna sezona Aminess Wine & Gourmet Night na otoku Krku stoga je ovo zadnja ovosezonska prilika za kušanje vrhunskih specijaliteta u režiji vrhunskih kulinarskih majstora.

Pet sljedova

Pažljivo osmišljen originalni jelovnik uključuje pet sljedova koje čine namirnice visoke kvalitete i lokalnog podrijetla. Za početak goste će prije jela dočekati piće dobrodošlice, odnosno Biser Mora Katunar, 2022 vinarije Estate Winery Katunar. Nakon toga slijedi predjelo koje će spremiti Matija Bogdan, a ono uključuje tartar od jadranskih kozica i gel od fermentirane vode rajčice i komorača koje će biti servirano uz žlahtinu Sv. Lucija, 2022 vinarije Estate Winery Katunar.

Matija Bogdan

Sljedeći slijed uključuje calamarati s moscardinima na kremi od karfiola poslužen uz Festivum, 2022 vinarije Estate Winery Katunar koje će pripremiti gostujući chef David Skoko. Središte pažnje nakon toga preuzima treći slijed koji uključuje janjetinu, kremu od crnih truba i krumpir koji će pripremit chef Matija, a bit će posluženo uz Sauvignon, 2022 vinarije Galić. David Skoko pripremit će predzadnji slijed koji će uključivati ražu, kukuruz šećerac i kukumelon, a njegovo zadnje jelo bit će posluženo uz Pinot Crni, 2019 vinarije Galić. Za kraj Matija Bogdan pripremit će dessert čiji su glavni sastojci earl grey čaj, limeta i borovnica popraćeno graševinom kasna berba, 2019 vinarije Galić.

Lokalni sastojci i sofisticirane tehnike

7 Seas Restaurant & Bar smješten je neposredno uz more, u mirnoj uvali u Njivicama na otoku Krku. Ovaj relativno novi restoran već je popularan među lokalnim stanovništvom te ljubiteljima dobre hrane koji ljeto provode na Krku, obližnjim otocima te na Kvarneru. Za njegovu popularnost i prepoznatljiv koncept visoke gastronomije naziva 7 Seas ponajprije je zaslužan chef Matija Bogdan, koji teži korištenju kvalitetnih lokalnih sastojaka i namirnica, vrhunskoj razini usluge te sofisticiranim kulinarskim tehnikama. 

Mjesto na Aminess Wine & Gourmet Nightsu u Njivicama moguće je rezervirati na brojeve 051 358 400 ili 099 354 3272 po cijeni od 80 eura za jednu osobu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of