NEŠTO DRUGAČIJE

Octom od malina začinite vaše ljetne salate ili meso

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Ocat od malina možete pronaći u organskim trgovinama ili ga pripremiti kod kuće.

Radi se o izrazito jednostavnoj i brzoj pripremi, a savršen je za začinjavanje po ljeti.

Ovaj recept je pogodan i za one koji su na dijeti jer je bez šećera.

Sastojci

  • 500 ml jabučnog octa
  • 300 g malina

Priprema

Ulijte ocat u lonac i zakuhajte. Ugasite vatru.

Za to vrijeme maline nježno operite i osušite papirnatim ručnicima. Stavite ih u steriliziranu staklenu posudu.

Dodajte pola octa i to mlakog. Zgnječite maline vilicom ili pjenjačom. Ulijte drugu polovicu octa i ponovno promiješajte.

Ostavite da se ohladi pa zatvorite čep. Ostaviti da macerira 20 dana na sobnoj temperaturi, na hladnom i suhom mjestu.

Protresite posudu svaka 2 dana jer se pire od malina taloži na dnu.

Nakon 20 dana filtrirajte sadržaj mrežastim cjedilom, dobro istisnuvši stražnjom stranom drvene žlice.

Ulijte sadržaj u posudu i vratite čep.

Sterilizirajte bocu kuhanjem u vodi nekoliko minuta. Kad se ocat od malina ohladi, dobro zatvorite čep.

Može stajati 20 dana na hladnom mjestu bez svjetla.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater