OPRTALJ POKREĆE NOVU MANIFESTACIJU

Premijerno izdanje Alpe Adria Amber festivala

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Uzbudljive vijesti za sve ljubitelje Istre i dobrih vina stižu iz Oprtlja. U subotu 10. lipnja po prvi puta održat će se manifestacija Alpe Adria Amber. Novi festival posvećen je vinu i to onom - narančastom! Festival narančastih ili jantarnih vina okupit će u Oprtlju dvadesetak izlagača iz Istarske i Primorsko-goranske županije, kao i slovenskog dijela Istre. Bit će to jedinstvena prilika, ističu u oprtaljskom TZ-u, da se posjetitelji upoznaju s ovom posebnom vrstom prirodnih maceriranih vina.

Postupkom maceracije bijelih vina izlučuju se boje i aromatske tvari iz kožice bobica grožđa nakon koje narančasta vina, poput onih crnih, imaju i dulji vijek trajanja.

Osim odličnih maceriranih vina, posjetitelji će moći kušati, ali i kupiti brojne izvorne domaće proizvode koje će ponuditi lokalni proizvođači. Festival Alpe Adria Amber započinje u 14 sati, a svi zainteresirani moći će uživati u ovoj atraktivnoj eno gastronomskoj manifestaciji sve do 20 sati.

- Vođeni idejom stvaranja dodatnog sadržaja na našem području, odlučili smo organizirati festival Alpe Adria Amber, prvi takvog tipa u Istarskoj županiji, te posjetiteljima pružiti mogućnost degustacije maceriranih prirodnih vina, u prekrasnom ambijentu Oprtlja. Prirodna macerirana vina, ekološke proizvodnje, savršeni su spoj s našom netaknutom prirodom te je festival kao takav prava prigoda da se takva tipologija vina predstavi upravo u Oprtlju, izjavio je oprtaljski načelnik, ujedno i predsjednik oprtaljskog TZ-a Leo Bazjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of