Riblje hladno predjelo sastoji se od našeg favorita - morskog pjata za dvije osobe. U njemu su srdele na savor, salata od hobotnice, palenta s bakalarom i marinirani inćuni, opisuje Ivan te naglašava da im je u konobi vrlo važna tjestenina, koju također uzimaju od domaćih proizvođača. Favoriti su im pljukanci s tartufima te njoki s vrganjima i istarskom kobasicom
Konoba Finera u Premanturi, neposredno prije ulaza u Kamp Stupice, novi je ugostiteljski objekt smješten u starom prostoru u kojem je godinama poslovalo više ugostitelja. Danas ga vode Ivan Prpić i Antonio Jukopila. Dobar "tajming" otvaranja, u samoj predsezoni, u šarmantnoj, turističkoj Premanturi, novim zakupcima prostora daje vjetar u leđa da, osim što će kroz ljetnu sezonu promovirati svoju ponudu i profilirati se u ugostiteljskoj ponudi ovog mjestašca, imaju priliku privući i domaće goste, budući da je želja ovog dvojca da konoba radi cijele godine.
- Konobu smo tek otvorili, prije nešto više od tjedan dana, a kako smo vidjeli potencijal u ovoj lokaciji, odlučili smo ući u posao. Nekad je to bio uspješan restoran, ali posljednjih godina došlo je do sustavnog propadanja. Mi to želimo promijeniti, kroz unošenje živosti u prostor i ambijent, kao i u jelovnik, a na nama je da se sada pokažemo, govori nam Ivan Prpić koji je zadužen za kuhinju, dok njegov kolega radi kao konobar i zadužen je za izravan kontakt s gostima, kao i organizaciju personala.
Ivan je u kuharstvu, premda to nije njegova primarna profesija, osam godina, a zanat je gradio kroz rad u različitim kuhinjama pa i onima izvan zemlje.