BONACA NA VERUDELI

Riječki chef Ante Živković osmislio novi jelovnik poznatog pulskog restorana. "S obzirom na našu lokaciju, bilo bi tužno da to nismo napravili"

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Kuhar Ante Živković u kuhinji Restorana Bonaca na Verudeli (Snimio Dejan Štifanić)

Kuhar Ante Živković u kuhinji Restorana Bonaca na Verudeli (Snimio Dejan Štifanić)


Kad bih mogla, a usudim se, posve pristrano okarakterizirati lokaciju restorana s najljepšim pogledom, to bi bez sumnje bio Restoran Bonaca. Mjesto bez velike konkurencije tog tipa, kada je u pitanju pogled koji luta morskim prostranstvom, uz nekad, ali i sad omiljenu plažu brojnim stanovnicima ovoga grada, plažu kod Svjetionika Verudica na pulskoj Verudeli.

Ljestvica je visoko podignuta, samom lokacijom, izgledom interijera i eksterijera, a nas je zanimalo prati li i gastro ponuda svojim visokim standardom ovo osebujno mjesto.

Sa zadovoljstvom možemo ustvrditi; osim što će ugođaj u kojem ćete objedovati biti nenadmašan, i hrana je, sasvim sigurno ono čime se ovaj restoran, bez ikakve zadrške, može pohvaliti. Cijene, vidljive i na njihovoj stranici, pristupačne su za ovakav tip restorana, a osoblje profesionalno i povrh svega vrlo ljubazno.

Osim toga, jedino u Bonaci i nigdje drugdje u Istri, otkrivaju nam ponosno naši domaćini, već sljedećeg tjedna u ponudi će biti posebni kolači - lemona, pasion, teranino, koji samim nazivima otkrivaju dio svojih aduta. Naravno, to je samo djelić slastica kroz suradnju sa slastičarnicom Trinity Sweets u kojima ćete moći uživati u ambijentu koji i sam asocira na poseban užitak, gotovo mondenog ugođaja.

Ragu od hobotnice s rimskim njokom od griza, jaja i sira uz umak od šafrana i kurkume (Snimio Dejan Štifanić)Ragu od hobotnice s rimskim njokom od griza, jaja i sira uz umak od šafrana i kurkume (Snimio Dejan Štifanić)

Kako je hrana uvijek light motiv naših gastro putešestvija, sugovornik nam je glavni "meštar od kužine", kuhar Ante Živković koji nas je svojim pripovijedanjem proveo kroz Restoran Bonaca i otkrio dio sadržaja čarobnih tanjura koji vas tamo očekuju.

- Otvorili smo svoja vrata nakon zimske pauze 1. ožujka i imamo jednu novu priču. Promjena se dogodila u strukturi restorana i same kuhinje te sad imamo novi jelovnik. Idemo u nekom novom smjeru i nadamo se da će to stvarno biti dobro i da će ljudi to prihvatiti, veli nam na samom početku Ante pun iščekivanja, poprilično uvjeren da su ovom promjenom na pravom putu.

Caprese burrata (salata od kuhane cikle, burrata sir, cherry rajčice, malo ukiseljenog koromača, dresing od pesto genovese,  ukrašeno ušećerenom korom od naranče) (Snimio Dejan Štifanić)Caprese burrata (salata od kuhane cikle, burrata sir, cherry rajčice, malo ukiseljenog koromača, dresing od pesto genovese, ukrašeno ušećerenom korom od naranče) (Snimio Dejan Štifanić)

A taj je zaokret ponajprije u modernom pristupu kuhinji te ćete u Bonaci moći konzumirati hranu koja nije nimalo klasična.

- I prije se lijepo i kreativno radilo, ali na nama novima je sad zadatak da u sve unesemo jednu novu viziju. Nudimo mediteranski jelovnik na malo moderniji način, a dominirat će, čak sa 80 pa i do 90 posto - riba. Uz to, radit će se i jedna ljetna priča s ljetnom kuhinjom, vani u lounge baru, gdje će se nuditi neka brza hrana, kako bi zadovoljili želje i takvog tipa gostiju, dok ćemo u restoranu gledati zadržati kvalitetu na ponajprije ribljoj priči, opisuje nam Ante.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum